• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Blindspot Challenge update #1

  Aan het begin van het jaar vertelde ik dat ik had besloten om de Blindspot Challenge te doen.
  Twaalf films kijken die al een tijd om mijn ‘to watch list’ stonden maar ik nog steeds niet had gezien.

  Dit zijn de films die ik wilde gaan kijken dit jaar:

  Klassiekers die ik nog nooit heb gezien:
  * Steel Magnolias (1989)
  * Pulp Fiction (1994)
  * Trainspotting (1996)
  * La Vita e Bella (1997)
  * Memento (2000)
  * The Curse Of The Jade Scorpion (2001)

  Films uit de jaren ’10 die er bij ingeschoten zijn:
  * A Dangerous Method (2011)
  * Premium Rush (2012)
  * Man On A Ledge (2012)
  * Her (2013)

  Films van vorig jaar die ik dit jaar vanwege de goede reviews niet wil missen:
  * La La Land (2016)
  * Arrival (2016)

  Vandaag is het tijd voor een update. Welke films heb ik tot nu toe gezien en wat vond ik er van?

  Man On A Ledge (2012).
  Deze film had ik destijds in de bioscoop willen zien. Het concept sprak me erg aan. Dat kwam er niet van en vervolgens vergat ik een beetje dat deze er ook nog was. Tot ik op Netflix zag, dat deze daar op stond.
  Mooi voor mij, want het werd de eerste die ik op mijn Blindspot lijst zette en meteen ook de eerste die ik keek. Dezelfde dag nog namelijk. Is het een film die een wereld van verschil maakt? Nee, dat niet. Is het een toffe film? Dat zeker.
  Het concept is tof, het is goed uitgewerkt en de acteurs spelen hun rollen overtuigend.

  Trainspotting (1996).
  Dit is zo’n typische klassieker, waarvan ik altijd dacht: meh. Het wordt zo geprezen dat het me net meer aan staat.
  Toch wilde ik de film nu toch wel eens zien, al helemaal omdat er een vervolg komt dit jaar.
  Wat ik er van vond? Niet zo geweldig als ik menig mens heb horen roepen maar het was zeker een toffe film. De toilet scene vond ik echt smerig en zorgde dat ik de film bijna niet verder wilde kijken maar ik hield vol. Het acteerwerk is onwijs goed, het verhaal is niet heel bijzonder maar wel op fantastische wijze uitgewerkt en de soundtrack is ook on point.

  Arrival (2016).
  Wat een film. Toen deze eind 2016 uitkwam, wist ik dat ik deze heel graag wilde zien en dat heb ik meteen in de eerste maand van het nieuwe jaar gedaan. Totaal geen spijt van, in tegendeel. Arrival behoort wat mij betreft tot de beste films ooit gemaakt. Ik had kippenvel, heb regelmatig met mijn mond open van verbazing gezeten, de tranen kwamen tevoorschijn tijdens het prachtige einde en dan hebben we nog de sterke acteerprestaties van Amy Adams, die voor deze rol op zijn minst voor een oscar genomineerd had moeten worden. Wow!

  Her (2013).
  Opnieuw Amy Adams, dit keer in een bijrol want de hoofdrol is in dit geval voor Joaquin Phoenix.
  Hij speelt in deze film een schrijver die in scheiding ligt en een relatie krijgt met een computer systeem (Samantha, stem van Scarlett Johansson) die er op gemaakt is om aan al zijn wensen te voldoen, een soort onderbewust zijn dus.. Een bijzondere film waarbij ik in de eerste paar minuten me echt afvroeg wat ik aan het kijken was. Het was een beetje expliciet. Toch bleek het een onwijs mooi verhaal te zijn en heb ik echt wel geboeid naar deze film gekeken. Een film die ik eigenlijk destijds in Berlijn op een film festival zou kijken en dat is er niet van gekomen dus hij stond nog op het lijstje.

  The Curse of The Jade Scorpion (2001).
  Als groot liefhebber van Woody Allen zijn werk moest ik deze film nog zien. Dat ik nog niet eerder de moeite had genomen snap ik niet echt, want naast dat Allen zelf een rol vervult is zijn tegenspeelster Helen Hunt, een actrice die ik erg goed vond in films zoals Then She Found Me en A Good Woman. Een actrice die naar mijn mening vrij voorzichtig is in het uitzoeken van de films die ze kiest, waardoor we haar niet zoals andere bekende acteurs elk jaar op het grote doek zien. In deze film speelt ze een collega van Allen, die samen met hem tijdens een uitje wordt gehypnotiseerd. De hypnotiseur maakt gebruik van zijn gave en de twee collega’s die elkaar niet kunnen uitstaan, worden beide ingezet voor de roof van juwelen en verdenken intussen elkaar.
  Ik vond het een leuke, vermakelijke film en zeker eentje die tot de betere van Allen hoort.

  La La Land (2016).
  Uitgeroepen worden tijdens de Oscars tot beste film en dan horen dat je niet gewonnen hebt. Het overkwam de makers van het fantastische La La Land. De winnaar Moonlight heb ik ook gekeken, een prachtige film die het zeker ook verdiende. Toch denk ik dat deze film het qua script, uitwerking, beelden, muziek net wat meer verdiende. Aan de andere kant ben ik blij dat een film als Moonlight heeft gewonnen omdat het een aspect in de maatschappij laat zien in film die we vrijwel nog niet eerder hebben gezien en het van belang is dat dit gebeurd.

  Goed, over La La Land. Laat ik beginnen met zeggen dat zowel Ryan Gosling als Emma Stone fantastisch zijn in hun rollen. Ik heb altijd een zwak voor Gosling gehad, zelfs toen hij een irritante tiener speelde in de serie Breaker High. De man is ver gekomen en wat mij betreft de nieuwe DiCaprio: long overdue voor een Oscar. Emma Stone heeft haar Oscar inmiddels binnen en dat snap ik volkomen. Haar acteerwerk in deze film is uitmuntend. Zij speelt een actrice die het probeert te maken in Hollywood, hij een jazzpianist die het liefst een eigen jazz club wil beginnen. De twee krijgen een relatie en als kijker krijgen we te zien hoe deze relatie verloopt, met daarbij hele fijne liedjes. Ik ben niet altijd de grootste musical fan maar bij het openingsnummer was ik meteen over stag. Naast Gosling en Stone, zien we ook John Legend in deze film. Overigens zou ik de hele dag kunnen luisteren naar een zingende Gosling.

  Het schiet lekker op.

  Maar liefst zes films heb ik al gezien. Dat had ik niet echt verwacht. Ik heb ook niet eens heel bewust de films uitgezocht omdat ik ze voor deze challenge nog moest zien. Een vriendin stelde voor La La Land te kijken. Her bekeek ik per toeval omdat ik die ineens weer op Netflix zag en bedacht dat ik deze nu toch eens moet kijken. The Curse of The Jade Scorpion koos ik toen ik door een lijst met Woody Allel films ging. Na het kijken van de films bedacht ik me pas dat ik ze op mijn blindspot challenge had staan. Fijne bijkomstigheid dus! Ik heb zo’n idee dat het met die andere zes films ook wel moet lukken dit jaar!

  Welke van deze films wil jij nog graag zien?


  15 reacties op “Blindspot Challenge update #1

  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Movie Challenge 2019

  30 december 2019

  01 The Favourite (3x) 02 Beautiful Boy 03 Wildlife 04 Don’t Say A Word 05 The English Teacher 06 How To Train Your Dragon 07 You’re Not You 08 The Wife 09 Mothers & Daughters 10 Captain Fantastic 11 Spy […]

  Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (6).

  25 mei 2016

  De afgelopen tijd heb ik weer vijf films gekeken die ik graag met je wil delen. Wellicht dat er voor jou als lezer namelijk nog een film tussen zit die je wellicht nog wilt zien! The Duff (2015) In deze […]

  Eigen gepersonaliseerde powerbank van GoCustomized.

  13 december 2017

  Dat we veel tijd op onze telefoons besteden hoef ik niemand meer te vertellen. Dat die telefoons dan ook sneller leeg zijn dan we willen lijkt me ook niet iets nieuws. Gelukkig zijn er tegenwoordig powerbanks die ons al een […]

  `