• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Blindspot Challenge update #2

  Aan het begin van het jaar vertelde ik dat ik had besloten om de Blindspot Challenge te doen.
  Twaalf films kijken die al een tijd om mijn ‘to watch list’ stonden maar ik nog steeds niet had gezien.

  Dit zijn de films die ik wilde gaan kijken dit jaar:

  Klassiekers die ik nog nooit heb gezien:
  * Steel Magnolias (1989)
  * Pulp Fiction (1994)
  * Trainspotting (1996)
  * La Vita e Bella (1997)
  * Memento (2000)
  * The Curse Of The Jade Scorpion (2001)

  Films uit de jaren ’10 die er bij ingeschoten zijn:
  * A Dangerous Method (2011)
  * Premium Rush (2012)
  * Man On A Ledge (2012)
  * Her (2013)

  Films van vorig jaar die ik dit jaar vanwege de goede reviews niet wil missen:
  * La La Land (2016)
  * Arrival (2016)

  In de eerste update kon je lezen dat ik de volgende films al heb bekeken:

  * Trainspotting (1996)
  * The Curse of The Jade Scorpion (2001)
  * Man On A Ledge (2012)
  * Her (2013)
  * La La Land (2016)
  * Arrival (2016)

  Maar liefst zes films die ik van de lijst kan afstrepen, de helft al dus het gaat goed.

  Hoe ver ben ik nu?

  Aangezien ik dus al zes films heb gekeken heb ik er nog maar zes te gaan maar die moet ik natuurlijk dit jaar nog wel bekijken. Gelukkig kan ik er weer een aantal aan het lijstje toevoegen.

  La Vita E Bella (1997)
  Op de dag dat ik de eerste update plaatste van deze Blindspot Challenge keek ik deze film, mede doordat ik het er met een vriendin over had die ervan overtuigd was dat ik deze heel mooi zou vinden. Ze had gelijk. Godsamme wat een prachtige film en wat belachelijk dat ik deze nu pas heb gekeken. Het verhaal van een ontzettend positieve man die samen met zijn zoontje in de holocaust terecht komt en op ludieke wijze zijn zoontje zo min mogelijk van de oorlog en terror probeert te laten meemaken. Roberto Bengini die de hoofdrol speelt maar ook de director van deze film is heeft zijn Oscar niet voor niets gewonnen. Hij heeft een prachtige film gemaakt en speelt zijn rol met zo ontzettend veel overtuiging en charme.

  A Dangerous Method (2011)
  Een film die ik heel graag wilde zien vanwege Keira Knightley maar waar ik ook mijn twijfels over had.
  Die twijfels waren niet geheel onterecht, bij de eerste paar beelden wist ik niet of ik deze film uit zou kunnen zitten.
  Keira Knightley trekt zulke bizarre bekken dat ik er ongemakkelijk van werd. In de film zien we de intensieve relatie van Carl Jung en Sigmund Freund en hoe psychoanalysis ontstaat. Sabina Spielrein lijdt aan hysteria en wordt opgenomen en Carl Jung probeert doormiddel van praten haar problemen te analyseren en te zien waar ze vandaan komen.
  Ik moet zeggen dat het verhaal interessant genoeg was maar soms net niet genoeg gaf waardoor ik soms wat afdwaalde en niet echt meer door had waar ik naar keek en wat ontwikkelingen miste. Dat lag dus echt aan mezelf, het boeide me gewoon net niet genoeg. De acteerprestaties zijn goed, al denk ik dat Knightley soms echt iets te overdreven acteerde maar then again, ze speelde iemand met hysteria, dus wat is overdreven daarin. Is het een aanrader? Op zich, maar verwacht niet te veel.

  Ik moet er nog een aantal kijken.

  Deze periode voegde ik maar twee films aan het bekeken lijstje toe. Dit betekent dat ik nu acht films heb gekeken en er nog vier moet gaan zien: Steel Magnolias, Pulp Fiction, Memento en Premium Rush.

  Tot de volgende update!


  7 reacties op “Blindspot Challenge update #2

  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Netflix: Orphan Black

  15 oktober 2014

  Als er een serie is waar ik echt van ben gaan houden dan is dat wel Orphan Black. Een serie die niet op de Nederlandse televisie wordt uitgezonden voor zover ik weet. Gelukkig is er Netflix en staat het daar […]

  Ben is Back

  17 januari 2019

  In de film Ben is Back, geschreven en geregiseerd door Peter Hedges, zien we hoe de drugsverslaafde tiener Ben (Lucas Hedges) tijdens kerst ineens weer op de stoep staat bij zijn familie. Hij beweert dat hij van zijn sponsor de […]

  Netflix: Grace & Frankie

  16 mei 2015

  Een nieuwe serie. Over twee vrouwen die verlaten worden door hun mannen. Omdat deze mannen verliefd zijn op elkaar. Dikke drama dus! Nou ja dat valt mee, uiteraard is het wel drama maar dan wel verpakt met een komische ondertoon. […]

  `