• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Mijn favoriete Disney films.

  Omdat ik afgelopen zaterdag weer de hele dag in de parken van Disneyland Parijs heb rondgelopen besloot ik om deze week op de website een Disney week te houden.
  Dat betekent de gehele week artikelen die in het teken staan van toch wel een kleine obsessie van mij waar ik eigenlijk nog veel te weinig over heb geschreven.

  Ik schreef al wel eerder over een trip naar Disneyland Parijs in 2014, deelde een aantal leuke gifjes en bedacht natuurlijk De Disney Dilemma TAG.

  Deze week ga ik wat verder, met uiteraard het verslag van afgelopen zaterdag maar vandaag deel ik mijn favoriete films:

  Mijn Disney films top 10!

  1: Pocahontas
  meeko
  Dit zal denk ik altijd mijn favoriet blijven. Deze film keek ik als kind al honderden keren en daardoor leerde ik ook vrij snel de engelse taal.
  Aangezien ik de engelse versie zonder ondertiteling op videoband had.

  Het verhaal gaat over Pocahontas, de dochter van een Indianen hoofd.
  Ze is een echte free-spirited girl die samen met haar vriendjes Meeko en Flit van avonturen houdt.
  Op een dag ontmoet ze John Smith, die onderdeel is van een bemanning die vanuit London naar West Virginia is afgereisd om het land te claimen en goud te vinden.
  De twee worden verliefd op elkaar en er ontstaat een onmogelijke liefde, want het is oorlog tussen de engelsen en de indianen.

  Waarom dit mijn favoriet is? Ik weet het niet precies. Alles klopt gewoon.
  Het is een mooi verhaal, de liedjes zijn werkelijk fantastisch (Colors of the Wind is mijn favoriete Disney song overigens) en de animatie, de kleuren van de film zijn prachtig.

  2: Beauty & The Beast
  bellebeest
  Het verhaal van Belle & Het Beest kennen we allemaal wel natuurlijk.
  Als Belle haar vader word gevangen gehouden door het beest neemt zij zijn plaats in en ontdekt ze dat het meubilair kan praten en dat het beest eigenlijk helemaal niet zo wreed is als hij in eerste instantie lijkt.

  Ook in deze film is de muziek weer echt spot-on. Prachtige liedjes en daarnaast ook een bijzonder mooi verhaal. Ik heb deze film dan ook echt veel te vaak gezien. Dit vind ik toch echt wel de Disney klassieker als het op sprookjes/liefdes verhalen aankomt. Het is toch wel het meest romantische verhaal van allemaal.

  3: The Emperor’s New Groove
  kuzco
  BOOM BABY! Ja deze film staat echt wel in mijn top drie. Veel te vaak gezien ook.
  Een Disney film die het eigenlijk niet zo heel fantastisch heeft gedaan. Ik snap het nog steeds niet.

  In deze film zien we hoe een poging tot het vermoorden van de verschrikkelijk nare Keizer Kuzco door de nog ergere Yzma in de soep loopt en Kuzco verandert in een lama.
  Met de hulp (met tegenzin) van Pacha, een lama herder probeert hij om weer terug te keren naar zijn oude vorm maar daar zijn wel de nodige levenslessen voor nodig en het overleven zelf, want Yzma zint op de troon en daarvoor moet Kuzco volledig uitgeschakeld worden.

  Deze film is zo ontzettend grappig. Ik lig hierbij echt constant in een deuk.
  Eigenlijk stiekem is het tweede deel nog leuker, ja echt! Alleen heb ik vervolg films even buiten beschouwing gelaten om het mezelf iets makkelijker te maken.

  4: The Aristocats
  Marie-3-the-aristocats-33820059-500-258
  Everybody, everybody wants to be a cat! Zo wordt er gezongen in de aristokatten en ja als ik die film zo zie, dan lijkt me dat ook wel wat.

  The Duchess woont samen met haar kittens Marie, Toulouse en Berlioz bij de rijke Madame.
  Madame heeft een butler genaamd Edgar die op een dag verneemt dat zij al haar vermogen aan haar katten achterlaat na haar doo en als de katten niet meer leven, zal hij alles erven.

  Omdat hij zich realiseert dat hij dat vermogen nooit zal krijgen besluit hij om van de katten af te komen en ze te dumpen.

  Ze komen de straatkat O’Malley tegen en proberen met zijn hulp terug naar hun thuisstad Parijs te komen.

  Ik vind deze film zo fijn, ik moet ook zeggen dat deze met der jaren steeds meer een favoriet is geworden.

  5: The Lion King
  lionking
  Ja deze mag niet in mijn top vijf ontbreken, een lange tijd was dit zelfs mijn favoriet.
  Ik denk echter dat ik deze als kind iets te vaak bekeken heb en uiteindelijk een haat-liefde verhouding heb ontwikkelt doordat bepaalde stukken in de film me echt emotioneel raken.
  Hierdoor kan ik deze film gewoon niet meer zo heel vaak zien nu. Neemt niet weg dat dit eigenlijk wel de mooiste Disney film is.

  Het verhaal van Simba, het jonge leeuwtje die na een verschrikkelijke gebeurtenis wegvlucht van huis en daar Timon en Pumba ontmoet en zijn leven weer op een rit probeert te krijgen.
  Hij komt er achter, dat je wel kunt weglopen voor je problemen maar dat ze je altijd weer achterhalen.

  Prachtige film, die ontzettend kleurrijk en donker kan zijn op momenten en natuurlijk is de muziek tijdloos en tot op de dag van vandaag behoort het tot de beste Disney soundtracks aller tijden.

  Hakuna Matata!

  Nog een paar favorieten.
  ratatouille
  Ik wilde eigenlijk een top tien maken maar dan werd dit artikel wel heel lang, dus vandaar dat ik de rest even snel benoem. Films die je ook zeker niet mag missen!

  6: Tangled
  7: Ratatouille
  8: Wreck-It Ralph
  9 The Little Mermaid
  10: 101 Dalmatians

  Wat is jouw favoriete Disney film?


  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Deze nieuwe series mag je niet missen!

  25 september 2016

  Het leuke aan de herfst is dat het ook betekent dat de meeste van je favoriete series weer zijn begonnen. Voor mij houdt dat in dat ik weer naar favorieten zoals Grey’s Anatomy en Once Upon A Time kan kijken […]

  Luisteren: Roxeanne Hazes – In Mijn Bloed

  1 september 2017

  Als je aan Roxeanne Hazes denkt, dan denk je automatisch aan haar vader. Logisch natuurlijk maar ik ga je meteen vertellen dat je dat na dit album niet meer zult doen. Roxeanne is haar eigen weg ingeslagen en levert het […]

  De TV-series TAG.

  9 december 2015

  Op de website van Patricia zag ik dat zij de TV-series Tag had gedaan. Deze vond ik zo leuk dat ik heb besloten deze over te nemen! Wat was de eerste serie die je volgde? Toen ik klein was keek […]

  `