• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Replicas

  Je gezin kwijt raken tijdens een auto ongeluk en vervolgens weer tot leven brengen doormiddel van klonen?
  Dat is precies wat wetenschapper Will Foster (gespeeld door Keanu Reeves) doet in de film Replicas.

  Will is een wetenschapper die voor een instelling van de overheid werkt en daar probeert om van mensen die overleden zijn hun brein over te brengen naar robotlichamen, ofzo (geen idee hoe het precies zat eigenlijk). Het is echter nog niet echt iets wat gelukt is en het moet gauw gaan gebeuren anders wordt het project gecanceled. Will en zijn gezin besluiten er even tussen uit te gaan en mogen de boot lenen van zijn collega Ed (Thomas Middleditch). Onderweg slaat het noodlot toe en door een ongeluk komen zijn vrouw (Alice Eve) en drie kinderen om het leven.

  In pure paniek besluit Will zijn collega Ed op te bellen en vervolgens zijn gezin van de plaats van het ongeluk mee te nemen naar de locatie van het werk, nadat hij hun hersenactiviteiten heeft bewaard zodat hij deze later kan gebruiken. Hij laat zijn collega met de taak van het opruimen van de lichamen zitten en gaat vervolgens naar huis om een plan te bedenken. Aangezien Ed in het verleden het is gelukt om dieren te klonen wil Will nu zijn gezin klonen. Er wordt apparatuur gestolen om dat mee te doen maar aangezien er niet genoeg apparatuur is zal hij ook een keuze moeten maken, wie van de drie kinderen hij niet gaat klonen…

  Dat Keanu Reeves niet ’s werelds beste acteur is werd in deze film wel heel erg duidelijk.
  Vooral wanneer zijn karakter enorm emotioneel hoort te zijn blijft het acteerwerk erg vlak, overtuigend wordt hij eigenlijk nooit ergens en andere acteurs hadden deze rol waarschijnlijk naar een hoger level kunnen tillen.

  De film is in veel gevallen enorm ongeloofwaardig, want je gaat als kijker echt niet geloven dat het apparatuur om te klonen zo makkelijk gestolen kon worden. Dat is maar één voorbeeld van de vele voorbeelden waarbij je bij deze film je echt serieus afvraagt waarom er aan bepaalde overduidelijkheden niet gedacht is.

  Gelukkig is het niet allemaal ellende. Thomas Middleditch speelt een overtuigende collega die mee wordt gesleurd in een situatie waar hij noemt om vraagt en is eigenlijk de persoond die deze film draagt. Daarnaast zou je verwachten dat deze film vooral de richting op gaat van het klonen en dat er dan van alles mis is met die klonen, wat niet het geval is. Er zit ook nog een redelijke twist in het verhaal, die het net allemaal even iets meer interessant maakt.

  Toch is Replicas een dertien in een dozijn film, die niet voor niets als in 2016 gemaakt werd en pas begin 2019 uitkwam, want heel veel heeft het allemaal niet om het lijf en daardoor is het gewoon net geen voldoende.

  5/10


  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Deze nieuwe series mag je niet missen!

  25 september 2016

  Het leuke aan de herfst is dat het ook betekent dat de meeste van je favoriete series weer zijn begonnen. Voor mij houdt dat in dat ik weer naar favorieten zoals Grey’s Anatomy en Once Upon A Time kan kijken […]

  Het beste van 2015: Favoriete films.

  30 december 2015

  Dit jaar heb ik eigenlijk weer te weinig nieuwe films gekeken, al waren het er meer dan in 2014 en kon ik een paar gewoonweg niet kwijt in een top tien. Dit jaar keek ik vooral films die ik al […]

  Overzicht 2014: De beste nieuwe series.

  12 december 2014

  Elk jaar verschijnen er weer nieuwe series op de Amerikaanse televisies. Ik kijk graag series en volg deze dan ook. Ik heb de beste nieuwe series op een rijtje gezet. Ze zijn uiteraard nog niet allemaal op de Nederlandse televisie […]

  `