• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • DE TIEN: FILMGEVANGENIS ESTAFETTE RACE

  Er is weer een nieuwe estafette race bedacht door Nostra van DeFilmkijker en ik heb de eer weer mee te mogen doen.
  In het verleden, deed ik al mee aan de estafette race met beste actrices waarin ik Diane Keaton toevoegde maar de later helaas het veld weer moest ruimen. Hopelijk blijft mijn toevoeging dit keer wat langer zitten maar dan in de gevangenis.

  Jawel, dit keer mag ik iemand in de filmwereld opsluiten die naar mijn mening eens al zijn of haar film zondes mag gaan overdenken en daarvoor moet boeten. Hartstikke leuk maar ook een lastige keuze!

  De regels.

  Een spel zonder regels bestaat niet, dus bij deze even op een rijtje hoe je iemand toe kunt voegen of juist vrij kunt laten:

  1. Een nieuwe gevangene in de cel stoppen kan alleen als deze keuze goed onderbouwd is;
  2. Om een gevangene te bevrijden moet je als z’n advocaat bewijsstukken aandragen die overtuigend zijn om deze persoon vrij te laten;
  3. Het is niet mogelijk iemand vrij te laten alleen omdat je zijn/haar werk niet kent;
  4. Het gaat hier om snelrecht, dus als je eenmaal de sleutels krijgt moet je binnen een week je pleidooi publiceren.

  In de voor het eerst geopende gevangenis zaten Al Pacino, Robert DeNiro en Johnny Depp gevangen maar die werden allemaal vrij gelaten door Tim Bouwhuis, De Protagonisten en de dames van Miss Movie (van wie ik het stokje overneem).

  Deze negen bandieten blijven zitten:

  Sam Worthington

  Toevallig heb ik Avatar pas nog gezien, voor het eerst. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me niet aan hem heb gestoord in zijn rol maar echt noemenswaardig was het ook niet. Verder kan ik me ook geen enkele film met deze acteur herinneren dus als je zo noemenswaardig bent dan blijf je ook gewoon meer zitten. Time to grow a pair.

  Jason Friedberg & Aaron Seltzer

  Deze mannen hebben in feite alle slechte parodie films gemaakt die je je maar kunt bedenken. Van de Scary Movie reeks tot Epic movie & Date movie.
  Alleen al hun gebruik aan originaliteit is reden om deze heren achter slot & grendel te bewaren en dan heb ik nog niet eens iets over de kwaliteit van de films gezegd. Nou ja, you get the point…

  Adam Sandler

  Ik ga niet liegen, er zijn echt wel een paar films waar hij in speelt die ik leuk vond. Ja sorry maar Bedtime Stories was aangenaam en Just Go With It vond ik ook niet heel erg verkeerd. Helaas maakt de beste man te vaak foute keuzes en levert hij 9 van de 10 keer echt bagger af. Hij speelt in elke film eigenlijk zichzelf, want echt divers werk heb ik ook nog nooit gezien. Hoe tof zou het zijn als deze man eens een serieuze drama doet en daar in uitblinkt, dan zou ik hem misschien vrij laten maar voor nu blijft ie lekker zitten.

  Eddie Murphy

  Eddie wie? Maakt deze man nog films of tegenwoordig alleen nog maar overal kinderen (waarvan ik hoop dat dat inmiddels ook niet meer zo is). Vond deze man nooit grappig, hij zichzelf wel en daar ben ik niet zo dol op. Als ik ze allemaal moest vrij laten en ik mocht er eentje laten zitten was Eddie het. Duidelijk dus.

  Nicolas Cage

  Nou die Nicolas laten we ook nog maar even in zijn cage. Kijk deze man kan best acteren. Was steengoed in Adaption bijvoorbeeld en ik vond National Treasure ook zeer vermakelijk. Het probleem is dat deze man teveel films doet en daardoor te vaak voor kwantiteit ipv kwaliteit gaat en dat moet bestraft worden. Dus meneer blijft lekker achter tralies.

  Jai Courtney

  Ik heb deze man schijnbaar gezien in Suicide Squad en Divergent. Ik kan hem me niet herinneren. Dus dat zegt genoeg.
  Lekker blijven zitten dus.

  Michael Bay

  Verantwoordelijk voor de never-ending Transformers reeks die inmiddels toch echt wel zijn tijd heeft gehad denk ik dan.
  Als je niet in kunt zien dat een bepaalde franchise wel eens klaar is dan verdien je sowieso al een plekje omdat je zo’n bord voor je kop hebt. Houdt voornamelijk van spektakel films met een flinterdun verhaaltje. Lekker blijven zitten.

  Dick Maas

  De man verantwoordelijk voor Flodder. Tja heb ik op zich niet zo veel mee maar ook niet zo heel veel tegen.
  Ik zou deze man zelfs bijna vrij laten als ik eerlijk ben want ik vond Moordwijven echt fantastisch en dat is een film die ik zelfs meerdere malen heb gekeken en zo weer op zou zetten. Quiz vond ik ook wel okay eigenlijk.
  Toch blijft ie zitten want de draak Sint is echt niet te vergeven en Prooi is waarschijnlijk ook een kut film.

  Megan Fox

  Wordt overduidelijk gecast om haar uiterlijk maar het zou fijn zijn dat ze in grote filmrollen dan ook wel wat brengt en dat doet ze helaas niet. ‘Flat acting’ is een term die goed bij haar past. Tegenwoordig heeft ze een terugkerende rol in New Girl, waar ik haar dan wel weer okay vind. Helaas maakt ze te weinig indruk voor een vrijlating.

  Wie zet ik achter de tralies?

  De dames van Miss Movie hebben de vorige keer er nog een vrouw aan toegevoegd maar die ga ik dus weer vrij laten en ik vertel je zo waarom. Ik ga wel weer een vrouw toevoegen, want Megan kan wel wat vrouwelijk gezelschap gebruiken.
  De keuze is gevallen op:

  Lindsay Lohan

  Ja sorry maar deze actrice verdient dit plaatsje veel meer dan de actrice die ik vrij laat.
  Waar te beginnen? Mevrouw Lohan begon best redelijk met leuke rollen in Freaky Friday en Mean Girls.
  Geen hoogstandjes qua acteerwerk maar ze viel wel op vanwege haar charme. Helaas ging het natuurlijk helemaal mis met het roodharig tieneridool en dat is ook gebleken in filmkeuze en acteerwerk.

  Titels als Laybor Pains, InAPPropiate Comedy, Scary Movie 5 & The Canyons behoren tot haar latere werk. Daarnaast heeft ze amper nog een filmrol gescoord en was ze enkel te zien in losse afleveringen van een aantal series.
  Lijkt me logisch dat deze vrouw mag gaan boeten voor haar bijdrage aan film.

  Wie komt er vrij?

  Door Miss Movie achter de tralies gezet maar voor korte duur want ik denk dat deze actrice wel geboet heeft voor haar zonden:

  Kristen Stewart

  De actrice die we natuurlijk allemaal kennen uit Twilight en het eerste deel van Snow White & The Huntsman en daar niet heel erg lovende kritieken kreeg. Er was voornamelijk commentaar op haar levenloze uitstraling en emotieloze acteerwerk. Helemaal mee eens hoor maar mevrouw heeft zich de laatste jaren toch wel van een andere kant laten zien en bewezen dat ze wel degelijk geschikt is voor dat grote filmdoek en daarom komt ze nu vrij.

  Recent was ze nog te zien in Woody Allen’s Cafe Society waar ze mij echt heeft overtuigd en ik voor het eerst geloofde dat ze acteren daadwerkelijk ook leuk vindt om te doen. Met diverse rollen in films als Still Alice, Equals en Certain Women heeft ze laten zien meer in haar mars te hebben. Het lijkt er op alsof ze haar rollen ook wat meer bewuster uitzoekt en niet zozeer voor de blockbusters gaat en dat toont wel een soort van redemptie.

  Wat mij betreft reden genoeg om de gevangenis te verlaten.

  Aan wie geef ik het stokje over?

  Die keuze was voor mij niet zo moeilijk. Ik geeft het stokje graag door aan Simone van Sim’s Cup Of Tea. Ik ben heel erg benieuwd wie ze vrij laat maar vooral: wie ze toe gaat voegen!


  11 reacties op “DE TIEN: FILMGEVANGENIS ESTAFETTE RACE
  • De Protagonisten schreef:

   Goed bezig hoor om Kristen eruit te halen. Naast de genoemde film die jij al noemt was ze erg goed in The sils of Cloud Maria. Personal Shopper moet ik nog zien, maar daarin schijnt ze ook goed te zijn. Ik zie haar dan ook liever in een arthousefilm dan een blockbuster, al vond ik haar in Twilight ook gewoon op haar plaats. Lindsay Lohan vind ik ook een goede keuze. Alleen maar goede keuzes gemaakt dus 🙂
   De Protagonisten onlangs geplaatst…Holland Film Animation FestivalMy Profile

   • Ricardo schreef:

    Ja ik vond haar in Twilight zelf ook niet echt storend, dat emotieloze paste wel wat bij dat karakter maar snapte het commentaar daar wel. Personal Shopper ben ik zelf ook erg benieuwd naar en helemaal eens dat ze het in de arthousefilms gewoon beter doet. Voor Twilight zat ze ook in Into The Wild, klein rolletje, maar ik herinner me haar daar nog goed. Zegt ook wat.

  • Tini schreef:

   Tof dat je Kristen vrij laat! Heel veel mensen zijn het niet met mij eens, maar ik heb Kristen nooit een slechte actrice gevonden eigenlijk. Ik vond haar vooral in Welcome to the Rileys super goed. Maar ik ben ook wel een beetje fan van haar beetje nonchalante uitstraling, dus misschien ben ik niet helemaal 100% objectief, haha!

   En ik ben het helemaal met je eens om Lindsay achter de tralies te zetten, ze begon inderdaad leuk, maar girl, get yourself together, haha!
   Tini onlangs geplaatst…De jaarlijkse februari dipMy Profile

   • Ricardo schreef:

    En dat terwijl Lindsey zichzelf juist wel weer op de rit lijkt te hebben blijven de filmrollen uit, wat jammer is want ik ben wel erg benieuwd ergens wat ze nog in haar mars zou hebben!

  • Roos schreef:

   Wat een geinig idee! Ik ben best een Twilight-fan, dus Kristen vrij is een goede keuze. Al was ik het op zich ook wel eens met haar opsluiting, omdat ze inderdaad wat vlak acteert/de. LL erin snap ik ook ja, haha, die heeft echt maar 2 leuke films en verder… Ze is een beetje een slap aftreksel van zichzelf. Best sneu eigenlijk.
   Roos onlangs geplaatst…Mbo’ers zijn dom! Over meervoudige intelligentieMy Profile

  • Miss Movie schreef:

   Wij kunnen ons prima vinden in je keuze. Bij ons ging het al tussen Kirsten en Lindsey. We kunnen dus goed begrijpen dat je mevrouw Lohan achter de tralies hebt gegooid. En we beloven wat recenter werk van Kirsten te gaan kijken. Misschien worden we positief verrast door haar. We geven haar in ieder geval een nieuwe kans 😉

   • Ricardo schreef:

    Nou snapte ook goed waarom jullie haar een plekje gaven maar toen ik moest gaan kijken naar alles wat er in zat, kon ik niet anders dan concluderen dat ze van iedereen toch wel de minste zonden had begaan!

  • Nostra schreef:

   Leuk om te zien dat het na wat problemen met het stokje overdragen weer is opgepakt 🙂 En blij om te zien dat Stewart er uit is. Ik was aanvankelijk totaal geen fan van haar en alhoewel ik dat nog steeds niet ben heeft ze me de laatste jaren wel weten te overtuigen. En Lohan…kan ik me helemaal in vinden!
   Nostra onlangs geplaatst…24X36 – A Movie About Movie Posters – ReviewMy Profile

   • Ricardo schreef:

    Ja ik zag dat er wat problemen waren en vond de estafetterace van actrices zo leuk dat ik dit graag wilde doen. Zo had ik ook weer iets om te schrijven! Leuk initiatief dit.

  • […] en Nicholas Cage. Vrijgelaten door respectievelijk Tim Bouwhuis, De Protagonisten, Miss Movie, Readalong en Sim’s Cup of […]

  • re-enactment schreef:

   Heel hartelijk bedankt.

  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Movie Challenge 2019

  30 december 2019

  01 The Favourite (3x) 02 Beautiful Boy 03 Wildlife 04 Don’t Say A Word 05 The English Teacher 06 How To Train Your Dragon 07 You’re Not You 08 The Wife 09 Mothers & Daughters 10 Captain Fantastic 11 Spy […]

  Deze nieuwe series mag je niet missen!

  25 september 2016

  Het leuke aan de herfst is dat het ook betekent dat de meeste van je favoriete series weer zijn begonnen. Voor mij houdt dat in dat ik weer naar favorieten zoals Grey’s Anatomy en Once Upon A Time kan kijken […]

  Review: De 12 van Oldenheim.

  6 juni 2017

  Het komt niet vaak voor dat ik onder de indruk ben van Nederlandse series. Vaak vind ik ze weinig origineel. Er zijn zoveel remakes van buitenlandse series dat ik me soms afvraag waar de originaliteit is gebleven. Toen ik zag […]

  `