• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (13).

  Het is alweer een tijd geleden dat ik je vertelde welke films ik recentelijk heb gekeken.
  Dit omdat ik een periode had, waar er wel een aantal vrij snel achter elkaar kwamen en ik je niet alleen maar wilde vervelen met films die niet heel recentelijk waren. Vandaag een nieuwe editie en de films die ik heb bekeken zijn of net de bios uit, of draaien nog steeds!

  Bridget Jones’s Baby.
  Toen ik hoorde dat er nog een Bridget Jones film gemaakt zou worden, slaakte ik een vrouwelijk gilletje. Oeps. Toen ik hoorde dat Hugh Grant niet meer mee deed, was ik wat teleurgesteld, al helemaal toen ik hoorde dat Patrick Dempsey de andere mannelijke tegenspeler zou worden voor Renee Zellweger.
  Hugh Grant vond ik ergens altijd wel erg charmant en daar waar iedereen met McDreamy Dempsey heeft, heb ik dat nooit gehad en ik was stiekem zelfs blij toen hij Grey’s Anatomy verliet. Gelukkig draaide mijn mening bij het zien van de trailer bij en verheugde ik me er toch op.

  Het duurde even voordat ik de film heb gezien, want het kwam er telkens maar niet van. Life got in the way. Toen ik eindelijk de film kon kijken was ik dan ook heel erg benieuwd.
  Dit keer zien we dat Bridget weer vrijgezel is, de relatie met Mark Darcy (Collin Firth) is stuk gelopen. Dingen zijn wel anders, Bridget is slank, rookt niet meer en heeft een succesvolle baan.
  Wil niet zeggen dat ze compleet verandert is, want een stuntel is ze nog steeds. Samen met een collega gaat ze naar een festival, wat zorgt voor hilarische momenten met Ed Sheeran en daar ontmoet ze Jack (Patrick Dempsey) met wie ze een leuke nacht beleefd. Niet veel later beleeft ze ook een leuke tijd met Mark en jawel, Bridget is zwanger. Wie de vader is? Dat is de vraag.

  De film is een feest der herkenning, niet alleen wat betreft het gedrag van Bridget maar ook de acteurs die we in de vorige films zagen. Vader en moeder Jones zien we terug en het vriendenclubje van Bridget, allemaal met kinderen maar nog net zo grof als eerst. Leuke toevoeging aan de cast is Emma Thompson.

  Ik vond het een heerlijke film.

  Imdb score: 7.0

  The Secret Life of Pets.
  Een film waar ik me ook heel erg op verheugde, want van de makers van Minions en een hilarische trailer.
  In deze film zien we hoe hondje Max ineens een huisgenoot krijgt in de vorm van de lompe hond Duke, iets wat Max niet zint want hij was toch de enige op de wereld voor zijn baasje? Tijdens een wandeling met de dogwalker, raken de twee verdwaald en staan ze ineens oog in oog met een konijn die een leger van voormalige huisdieren heeft opgezet om wraak te nemen op hun voormalige baasjes. De twee honden doen alsof ze zich aansluiten maar van daar uit raken ze alleen maar meer in de problemen. Ondertussen zijn hun buurhuisdieren op zoek om de twee te redden.

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik de film op zich wel leuk vond maar dat het me wel wat tegenviel. De trailer had alle leuke stukjes al wat laten zien en ik was daardoor vooral benieuwd naar de dikke kat, Chloe. Die ik in de film trouwens ook het leukst vond maar waar we veel meer van hadden kunnen zien en waar de makers veel meer hadden kunnen doen. De slechterik in vorm van een konijn met een leger van dieren, waarvan de helft nooit een huisdier had kunnen zijn, stond me ook wat tegen. Ik denk dat het leuker was geweest als het een uitgerangeerde hond was geweest die door zijn baasje was gedumpt, die wraak wilde nemen maar okay. Verder was het verhaal wel okay uitgewerkt maar het miste hier en daar toch niet even de humor die het nodig had.

  Imdb score: 6.6

  Bad Santa 2.
  Via Filmgeek won ik twee vrijkaartjes voor deze film. Daar was ik wel blij mee, want het was anders niet een film geweest waar ik bioscoop kaartjes voor zou hebben aangeschaft, om eerlijk te zijn.

  Het eerste deel heb ik meerdere malen gezien omdat deze gewoon hilarisch was en nu dertien jaar na dat eerste deel kruipt Billy Bob Thornton weer in de rol van Willie. Hij zit weer in de put en heeft na het eerste deel toch zijn happy ending niet gevonden. Hij wordt benaderd door zijn voormalige partner in crime, de kleine Marcus (Tony Cox). Die heeft een nieuwe klus waar ze veel mee kunnen verdienen. Willie weet het nog niet zo goed, want Marcus probeerde hem in het verleden al eens te vermoorden. Als blijkt dat de klus met de moeder (Kathy Bates) van Willie is slaat de twijfel al helemaal toe maar hij doet mee voor het geld. Dit keer is het de bedoeling dat ze een liefdadigheidsinstelling gaan beroven.

  Het vervolg op Bad Santa is weer net zo grof, er zitten weer genoeg lach momenten in en ook het jochie uit het eerste deel is terug, nu dertien jaar ouder maar nog steeds niet heel erg slim. Het verhaal zelf is niks vernieuwend natuurlijk, sommige grappen zijn echt te flauw maar Bad Santa 2 is grappig genoeg en weet zelf een hele kleine snaar zo hier en daar te raken. Tipt het aan het eerste deel? Nee, dat hoeft ook helemaal niet. Het is in ieder geval anderhalf uur lekker dom wegkijken en verstand op nul.

  Imdb score: 5.7

  Jason Bourne
  Het was al jaren geleden dat de laatste film omtrent Jason Bourne in de bioscoop verscheen en eigenlijk vond ik die al niet eens zo leuk meer. Toch was ik zeker wel benieuwd naar dit nieuwe deel.
  Ik kon deze gratis huren met een Pathe thuis code dus dat deed ik dan ook. In deze film zien we Matt Damon weer in de rol van Jason Bourne en ook Julia Stiles keert terug.
  In dit deel zien we hoe Bourne zich niet meer verstopt nadat hij achter nog meer dingen uit zijn verleden komt. Uiteraard zijn dingen weer niet allemaal zoals ze lijken evenals mensen.

  Het verhaal was op zich okay maar ik moet toch zeggen dat ik niet constant geboeid was.
  Vooral het begin was sterk maar daarna zwakte het naar mijn mening toch af en ik had het idee alsof de filmmakers zelf ook niet helemaal overtuigd waren van het verhaal en hoe het uitgewerkt werd.
  Hoogtepunt vond ik toch wel actrice Alicia Vikander die een duidelijke en sterke rol neerzette.
  Mochten ze nog Bourne films maken, dan hoop ik haar graag weer terug te zien.

  Imdb score: 6.7

  Vaiana
  Via een prijsvraag bij de leuke Disney Chicks won ik twee vrijkaarten voor Vaiana, of voor de rest van de wereld: Moana. Als groot Disney fan was ik onwijs benieuwd naar de film en ik had dan ook hoge verwachtingen. Die zijn allemaal waar gemaakt. Het verhaal is leuk, de karakters zijn leuk uitgewerkt, de liedjes zijn leuk en de animatie is echt prachtig gemaakt. Het kleurgebruik vond ik overweldigend mooi.
  Wat mij betreft een Disney film die zeker in mijn top tien komt. Ik ga ook niet te veel prijs geven maar dit is een Disney film die je niet mag missen.

  Imdb score: 8.1

  Wat is de laatste film die jij hebt gezien?

  *Hoofdfoto: Universal Pictures.


  9 reacties op “Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (13).

  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (10).

  12 september 2016

  Alweer de 10e editie waarin ik vijf films bespreek die ik laatst heb bekeken! Ja, ik moet zeggen dat ik toch aardig wat films kijk de laatste tijd en dat bevalt me prima. Ik merk dat series en films afwisselen […]

  Fire Flame Vuur Lamp van That’s Led.

  25 april 2018

  LED Lampen zijn fijn, althans dat vind ik. De reden daarvoor is dat ik vind dat het licht prettiger is dan dat van een spaarlamp. Zo schijnt een led lamp namelijk in één richting terwijl een spaarlamp rondom schijnt, dat […]

  Movie Challenge 2020

  4 januari 2021

  De films die ik in 2020 keek, op een rij: 1 Taxi Driver 2 The Informer 3 Hors Normes 4 The Addams Family 5 The Huntsman : Winter’s War 6 Hotel Transylvania 7 JoJo Rabbit (2x) 8 Playing With Fire […]

  `