• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb. (14)

  Dit jaar heb ik besloten om de ‘Movie challenge’ te doen. Dat betekent dat ik mezelf een doel heb gesteld als het gaat om het aantal films die ik dit jaar wil zien. In totaal wil ik aan het einde van 2017 maar liefst 100 films gezien hebben.
  Inmiddels zit ik er op dertien. Een mooi aantal aangezien we zo ongeveer op de helft van februari zitten. Per maand zou ik ongeveer acht/negen films moeten kijken om op schema te blijven en dat lijkt aardig te lukken.
  Vandaag bespreek ik vijf films die ik je zelf zou aanraden om ook eens te bekijken!

  Into The Forest.
  Voor deze film won ik vrijkaartjes voor de bioscoop via De Protagonisten! Daar was ik uiteraard erg blij mee, want ik was door de trailer erg benieuwd geworden naar de film en de twee actrices die de hoofdrollen vertolken vind ik sowieso al tof: Evan Rachel Wood en Ellen Page.
  Laat ik eerlijk zijn, dit is niet een film die je echt in de bioscoop hoeft te zien, zou eigenlijk beter staan in een filmhuis naar mijn idee maar wie ben ik. De film is een boekverfilming en ontstaan nadat Ellen Page het boek had gelezen, geschreven door Jean Hegland. De actrice kreeg de boek aangeraden door een boekverkoopster en besloot daarna om het te verfilmen. Het verhaal gaat over twee zussen die na een enorme stroomstoring samen moeten zien te overleven in hun huis in het bos. Ik heb het boek niet gelezen dus kan geen vergelijking maken maar laat ik voorop stellen dat ik het concept van het verhaal erg goed vind. Het past heel erg bij deze tijd, een tijd vol technologie en waar we echt afhankelijk zijn geworden daarvan. Grappig detail, het boek stamt uit 1996, dus de film is echt wel op deze tijd aangepast.

  De actrices zetten bijzondere acteerprestaties neer, al vraag je je bij het karakter van Ellen Page soms wel af hoe ze zo rustig kan blijven in bepaalde situaties. Het karakter van Wood reageert in sommige situaties echt veel natuurlijker en daardoor voelt haar karakter ook warmer en oprechter aan. Er zitten bijzondere wendingen in de film waardoor je geboeid blijft kijken maar er miste gewoon af en toe wat logica. Als je dat langs je heen kunt gaan dan kun je vooral een film verwachten met fantastische acteerprestaties, af en toe prachtige beelden (al kan de shaky camera soms wat irritant zijn) en mooi verhaal over overleven.

  Imdb score: 5.9

  Café Society.
  Als groot fan van Woody Allen films kon ik ook deze film niet aan me voorbij laten gaan. Ik ben enorm verzot op de films die Allen in het verleden heeft gemaakt, zo is Manhattan Murder Mystery mijn favoriete film ooit en heb ik ook Vicky Cristina Barcelona en Midnight In Paris hoog op mijn lijst met favorieten staan.

  Voor deze film mocht Jesse Eisenberg de hoofdrol vertolken. Deze acteur zagen we eerder al in het iets mindere To Rome For Love, dus hij krijgt de kans om zich met deze film te revancheren. En dat lukt zeker.
  We volgen Bobby, een jonge man die vanuit de Bronx richting Hollywood gaat en daar voor zijn oom gaat werken, hij wordt verliefd op Vonnie (Kristen Stewart), een secretaresse van zijn oom die een relatie heeft met een getrouwde man.

  Ik vond het zelf weer een heerlijke typische Woody Allen film (vaak is de gebruik van muziek al zo herkenbaar), waarin de karakters echt tot leven kwamen. Vooral Stewart was overtuigend in haar rol en toonde wat mij betreft voor het eerst echt charisma in een film, iets wat je niet echt bij haar verwacht. Leuke andere rollen zijn er voor Steve Carrell, Parker Posey (die we ook in Irrational Man zagen) en Blake Lively.

  Imdb score: 6.7

  Ex Machina.
  Op aanraden van vlogger Bram De Wijs (zo’n beetje de enige vlogger die ik ook volg, want is knap) besloot ik om deze film op te zetten. Ik had het al vaker tussen mijn Netflix suggesties gezien maar twijfelde telkens. Zijn enthousiasme overtuigde me te gaan kijken en boy, was he right.
  In de film zien we hoe een programmeur (Domhnall Gleeson) wordt geselecteerd om mee te doen aan experiment om te testen hoezeer een robot (Alicia Vikander) beschikt over echte menselijke kwaliteiten.
  Allereerst wil ik even mededelen dat Vikander een absolute favoriete actrice van mij aan het worden is. Ik vind haar acteerwerk erg overtuigend, ook weer in deze film. De film heeft een grimmig sfeertje en je voelt eigenlijk meteen al wel dat bepaalde dingen niet helemaal kloppen. Het is geen enge film, dat voorop, niet dat je denkt dat het een horror is want dat is het echt niet. Nee, het is juist een hele mooie film, met een diepere betekenis en het is gewoon heel erg goed uitgewerkt allemaal. Een absolute aanrader dus.

  Imdb score: 7.7

  Hurricane Bianca.
  Ja dit gaat voor sommige mensen misschien een beetje een vreemde keuze zijn maar trust me, dit is gewoon een heerlijke film. Een beetje fout? Mwoah sommige mensen zouden dat woord willen noemen maar ik denk dat we moeten ophouden dingen fout te noemen omdat het niet binnen onze visie van normaal past. Er is ook een premier die vindt dat we normaal moeten doen en ik vraag me nog steeds af wat dat voor hem betekent.
  Deze film laat echter wel zien wat normaal zou moeten zijn. Dat je moet kunnen zijn wie je bent en daarvoor op moet komen.

  We zien Rupaul’s Drag Race winnares Bianca Del Rio (echte naam Roy Harlock) in deze film leraar Richard spelen in Texas die wordt ontslagen omdat hij gay is en besluit als lerares Biance terug te komen en wraak te nemen.
  In de film zijn ook kleine bijrolletjes voor Alyssa Edwards, Shangela en Willam, voor de mensen die Rupaul’s Drag Race hebben gevolgd geen onbekende namen. Daarnaast zien we ook acteur Alan Cumming, bekend van The Good Wif en Spice World: The Movie. Een heerlijke no-nonsense film met een duidelijke boodschap: acceptance.

  Imdb score: 5.8

  A Monster Calls.
  Weer een film die ik in de bioscoop zag met gewonnen kaartjes. Ik trof het, want bij Reviews & Roses won ik deze en daar was ik uiteraard heel erg blij mee, want ik was inmiddels erg benieuwd geworden naar deze film. Ik had al gehoord dat het een mooie film moest zijn en samen met een vriendin ben ik gaan kijken.

  In deze film volgen we Conor, een jongen die moet dealen met de terminale ziekte van zijn moeder (Felicity Jones) en de waarheid onder ogen zal moeten zien. Hij krijgt hulp van een monster (Liam Neeson), die doormiddel van verhalen hem probeert te helpen om vrede met de gebeurtenissen om hem heen te sluiten.

  Van begin tot eind heb ik geboeid naar deze film gekeken. De acteur die Conor speelt, Lewis MacDougall speelt zijn rol ontzettend overtuigend en zet met pas zijn tweede filmrol een ongelofelijke prestatie neer. Dat Liam Neeson een fijne stem heeft, dat blijkt wel uit het feit dat zijn stem zich ontzettend goed leent voor het monster. Felicity Jones overtuigt als zieke moeder en Sigourney Weaver zien we als de oma van Conor en ook zij is in topvorm.
  Qua acteerwerk staat de film als een huis en dat het met verhaal en uitwerking ook. De manier waarop de verhalen door het monster verteld worden is echt prachtig gedaan en deed me zelfs een beetje denken aan de manier waarop het verhaal ‘Tales of Beetle The Bard’ in Harry Potter werd uitgewerkt.

  A Monster Calls is een prachtige film, die in het begin een beetje op gang moeten komen maar zich ontpopt tot een prachtig verhaal met mooie beelden, fantastisch acteerwerk en die je ongetwijfeld achter zal laten met een traan.

  Imdb score: 7.6

  Dat waren de vijf films die ik de afgelopen tijd heb gezien en je graag wil aanraden.
  Wat is de laatste film die jij hebt gezien?


  10 reacties op “Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb. (14)

  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Verantwoord snacken met Bites We Love.

  7 mei 2018

  Snacken, ik ben zo´n persoon die het net iets te graag doet. Tijdens het kijken van mijn favoriete series of een film eet ik zo een zak chips, een reep chocolade of wat ik ook maar in mijn handen weet […]

  De tien mooiste liedjes uit Grey’s Anatomy.

  15 januari 2016

  Al twaalf seizoenen lang volg ik de serie Grey’s Anatomy trouw op de voet. Ik kan wel zeggen, dat het mijn lievelingsprogramma is en ik heb nog nooit een aflevering gemist. Eerlijk waar, ik heb sommige afleveringen wel drie of […]

  Netflix: Orphan Black

  15 oktober 2014

  Als er een serie is waar ik echt van ben gaan houden dan is dat wel Orphan Black. Een serie die niet op de Nederlandse televisie wordt uitgezonden voor zover ik weet. Gelukkig is er Netflix en staat het daar […]

  `