• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb. (15)

  Zoals je misschien wel weet ben ik bezig met de Movie Challenge. Ik heb mijzelf als doel gesteld om dit jaar maar liefst 100 films te gaan kijken. Een doel waarvan ik dacht, dat het nog erg lastig zou worden maar het gaat heel erg snel.
  Op het moment heb ik namelijk al 54 films gezien. Ik ben dus al over de helft. Tijd dus om weer vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb te bespreken!

  Beauty & The Beast.

  Toen bekend werd gemaakt dat deze film uit zou komen kon ik echt niet wachten. Ik heb echt wel de dagen af zitten tellen tot ik deze film kon zien. Helaas toen de film uitkwam vreesde ik dat ik nog even moest wachten, aangezien ik niet zo veel geld had. Gelukkig was daar een lieve vriendin die mij een bioscoopbezoekje cadeau wilde doen omdat ik een nieuw huisje heb. Natuurlijk wilde zij ook graag deze film zien dus was dat voor haar 1 + 1 = 2.

  De film is in 3D in de bioscoop te zien en is uiteraard een live-action versie van de klassieke animatie.
  Emma Watson (bekend als Hermione in Harry Potter) neemt de hoofdrol van Belle op zich en is wat mij betreft erg goed gecast. Toen ik hoorde dat zij Belle zou spelen wist ik dat de rol in goede handen was, al was ik wel wat bang dat ik Hermione zou blijven zien. Dat was de eerste tien minuten ook even zo maar al snel zat ik naar Belle te kijken en vergat ik Hermione. Dat is dus al een goed teken.

  De film bevat maar liefst twaalf songs, er wordt dus veel gezongen en daar moet je van houden. Ik ben niet een groot musical fan maar dit vind ik dus fantastisch. De andere karakters waren ook voortreffelijk gecast. Zo is Le Fou, gespeeld door Josh Gad echt ontzettend grappig, is Luke Evans een ontzettend overtuigende Gaston en is Dan Stevens als de The Beast ook erg goed. Vooral wanneer hij Evermore zong moest ik toch wel even een traantje laten, zo mooi.
  De meubels zijn ook echt prachtig gedaan trouwens, het ziet er allemaal zo mooi uit. Lumiere (door Ewan McGregor) is echt by far mijn favoriet, zo leuk.

  Qua kleuren, beelden en productie is Beauty & The Beast echt een lust voor het oog. Een absolute aanrader voor iedereen die even aan de realiteit wil ontsnappen. Voor mij tot nu toe de beste film van dit jaar.

  Imdb: 7.8

  Why Him?

  Ik was al een tijdje benieuwd naar deze comedy waarin Bryan Cranston een man speelt die wordt geconfronteerd met zijn nieuwe schoonzoon tijdens kerst en daar op zijn zachtst gezegd blij mee is. De schoonzoon wordt gespeeld door James Franco, een man waar ik persoonlijk nogal een zwak voor heb. De schoonzoon is op z’n zachtst gezegd nogal out there. Hij is ontzettend rijk, vloekt constant en houdt er nogal wat rare gewoontes op na. Dat zorgt uiteraard voor een aantal vreemde situaties met de zijn toekomstige schoonfamilie. De film is op sommige momenten dan ook gigantisch flauw maar de grappen zijn gelukkig vaker leuk dan te flauw. Daarnaast is Franco vrij charmant voor iemand die eigenlijk heel erg irritant zou moeten zijn en dat vind ik wel verfrissend. Je merkt dat hij, ondanks dat hij een doorn is in de ogen van zijn nieuwe schoonvader eigenlijk de beste bedoelingen heeft. De laatste tijd vind ik dat veel comedy’s de plank nogal misslaan maar deze vond ik bijzonder leuk.

  Imdb score: 6.5

  Hello, My Name Is Doris.

  Een bijzonder filmpje dit. We volgen Doris (fantastische gespeeld door Sally Field), een vrouw van in de zestig die verliefd wordt op haar jongere collega (Max Greenfield uit New Girl) die net bij haar is komen werken. Doris heeft net haar moeder verloren, die ze praktisch haar hele leven heeft verzorgd en waar ze bij woonde. Haar moeder was een hoarder en ook Doris kan geen afstand doen van de spullen en het huis. We zien hoe Doris probeert om haar jongere collega te leren kennen en om aan hem de liefde te verklaren maar dat is nog niet zo gemakkelijk.

  Ik was aangenaam verrast door deze film. Sally Field speelt de rol van Doris echt zo subliem ten eerste. De manier waarop ze verschillende emoties laat zien is erg sterk. Het ene moment is Doris onzeker, het andere moment bloeit ze ineens op en zie je haar van een andere kant. Het karakter is tegenstrijdig en zelfs een tikkeltje creepy op sommige punten maar toch krijg je sympathie voor haar. Het enige wat jammer is, dat je soms gewoon letterlijk plaatsvervangende schaamte voelt door een aantal van haar acties maar dat komt een beetje door de sympathie die je voor haar gaat voelen en haar eigenlijk wilt behoeden voor bepaalde dingen. Aanrader!

  Imdb score: 6.7

  Moonlight.

  De winnaar van de Oscar voor beste film dit jaar en totaal terecht. Toegegeven, ik vond La La Land ook erg goed en had het deze ook erg gegund maar dat deze film won heeft net iets meer waarde. Een film met donkere mensen die eens niet over slavernij gaat maar over een jongen die we in drie verschillende momenten in zijn opgroeien zien. Wat al snel duidelijk wordt is dat hij anders is dan de jongens in zijn omgeving. Hij valt namelijk op jongens en heeft moeite met zijn eigen identiteit. Hij krijgt te maken met pesterijen en zijn moeder is drugs verslaafd.

  Een indrukwekkende film met onwijs goed acteerwerk van alle acteurs. De film is in 25 dagen geschoten, iets wat natuurlijk vrij snel is maar daardoor vind ik het denk ik nog extra indrukwekkend ook, dat de acteurs zulke prestaties hebben kunnen leveren. Naomie Harris, die de aan drugs verslaafde moeder speelde, had al haar stukken in drie dagen geschoten. Erg knap.
  Kijk deze film alsjeblieft.

  Imdb score: 7.6

  Hidden Figures.

  Nog een film die Oscar nominaties had en waarbij de hoofdrollen zijn weggelegd voor donkere mensen. Iets waarvan ik vind dat dat sowieso mag gebeuren. Er gaan echt teveel grote rollen naar blanke mensen, terwijl dat niet echt een juiste afspiegeling is van onze samenleving maar dat terzijde. De film was genomineerd voor drie Oscars maar ging, vrij onterecht, met geen enkel beeldje naar huis.

  In de film zien we drie african-american vrouwen die als wiskundigen voor Nasa werken in de beginjaren van het Amerikaanse Space programma. Ze spelen een belangrijke rol maar wel op de achtergrond. De verdeeldheid tussen blank en donker is nog aanwezig en dat wordt duidelijk merkbaar als Katherine G. Johnson (Magistraal gespeeld door Taraji P. Henson) wordt ingeschakeld als menselijke computer om moeilijke berekeningen te doen en ze elke keer meer dan veertig minuten nodig heeft om naar de wc te gaan. In het gebouw waar ze zit, zijn namelijk geen toiletten voor donkere mensen. De twee andere vrouwen die we zien zijn Dorothy Vaughan (Octavia Spencer), zij heeft de leiding over een groep donkere vrouwen maar ondanks dat ze de taken van een supervisor heeft mag ze die titel niet dragen. Ze probeert dit koste wat kost, toch voor elkaar te krijgen, al helemaal als het er naar uitziet dat de vrouwen vervangen zullen worden door computers. De ietwat brutale Mary Jackson (Janelle Monáe), wil graag space engineer worden maar heeft een bepaald diploma nodig die ze alleen kan halen op een school die alleen toegankelijk is voor blanke mensen. De vrouwen strijden dus om gezien te worden en hun deel te leveren.

  Ik kan niet anders stellen, dat dit werkelijk waar een pareltje van een film is. De juiste dosis humor, drama en het weet de gevoelige snaar te raken. Daarnaast is er ook nog een hele fijne soundtrack gedaan door Pharrell Williams. Must-See!

  Imdb score: 7.9

  Wat is de laatste film die jij gekeken hebt?


  13 reacties op “Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb. (15)

  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (10).

  12 september 2016

  Alweer de 10e editie waarin ik vijf films bespreek die ik laatst heb bekeken! Ja, ik moet zeggen dat ik toch aardig wat films kijk de laatste tijd en dat bevalt me prima. Ik merk dat series en films afwisselen […]

  De Tien: Beste actrices “estafette race”

  22 november 2016

  Na dat er eerder door De Filmkijker een Beste acteurs “estafette race” werd georganiseerd, die ik wel heb gevolgd, maar helaas niet aan heb meegedaan, heeft hij nu de Beste Actrices “estafette race” opgezet. Dit keer doe ik wel mee! […]

  Movie Challenge 2019

  30 december 2019

  01 The Favourite (3x) 02 Beautiful Boy 03 Wildlife 04 Don’t Say A Word 05 The English Teacher 06 How To Train Your Dragon 07 You’re Not You 08 The Wife 09 Mothers & Daughters 10 Captain Fantastic 11 Spy […]

  `