• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (4).

  Ik heb weer een aantal films bekeken de laatste tijd, ik moet ook zeggen dat ik de laatste tijd ook echt veel meer films ben gaan kijken. Het had een tijdje stil gelegen maar ik merk dat ik nog veel films moet zien die ik nog steeds wilde zien, dus heb besloten om dat meer te gaan doen. Lees mee welke vijf ik de afgelopen tijd heb gezien:

  San Andreas (2015)
  We beginnen meteen met een spektakel film. Eentje die mijn geliefde graag wilde zien, van mij hoefde het niet zo.
  Ik moet zeggen, ik ben blij dat hij deze heeft uitgekozen, want ik vond het toch wel fantastisch gedaan.
  Ten eerste is het verhaal vrij basic hoor: Er ontstaat een aardbeving, de allergrootste aller tijden en je ziet mensen van een gezin die zichzelf in leven moeten houden. Dat hebben we wel vaker gezien natuurlijk.
  Ten tweede is de manier waarop alles wordt uitgewerkt dus wat het zo fantastisch maakt, de special effect zijn echt wel heel erg goed en overtuigend gedaan. Het acteerwerk van bijna alle acteurs is ook erg overtuigend, zelfs van hoofdrolspeler Dwayne Johnson.
  Een acteur die ik normaal gesproken nogal basic vind, zet hier een oké rol neer.
  Toch zijn het Paul Giamatti (als aardbeving voorspeller) en Alexandra Daddario (als dochter van Johnson) het meest overtuigend.

  Zeker een aanrader als je zin hebt in een popcorn film (lekker wegkijken, niet te moeilijk verhaal).

  Imdb score: 6.1

  Irrational Man (2015)
  Deze film wilde ik eigenlijk al in de bioscoop zien maar ik ga gewoon veel te weinig naar de film, dus deze is me ook ontschoten.
  Een Woody Allen film met Joaquin Phoenix en Emma Stone, die respectievelijk een leraar en studente spreken die met elkaar bevriend worden. Wanneer ze samen een gesprek opvangen in een cafetaria besluit hij het hef in eigen handen te nemen, het doet hem goed en hij begint zijn levenslust terug te krijgen.

  Ik ben altijd erg weg van Allen zijn manier van verhalen vertellen en ook deze films heeft weer dat sausje wat je bijna in al zijn films terug ziet. Een erg vermakelijke film met een interessant verhaal en een Phoenix die zijn rol erg overtuigend speelt.

  Imdb score: 6.7

  Publieke Werken (2015)
  Het was ook de bedoeling dat ik deze in de bioscoop zou zien, waar deze nog steeds draait in sommige zalen.
  Gebeurde niet, ik huurde de film samen met mijn geliefde.

  Het verhaal over een man die probeert de bouw van het Victoria hotel in Amsterdam tegen te gaan omdat hij niet zijn huis wil verkopen zodat het hotel daar geplaatst kan worden. Zijn neef uit het noorden van het land heeft problemen omdat hij illegale dokter praktijken uitvoert. Samen bedenken ze een plan om arme boeren een beter leven in de VS te beloven maar dat heeft grote tragische gevolgen. In de hoofdrollen zien we Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig en Rifka Lodeizen.

  Persoonlijk vond ik dit één van de betere Nederlandse films van de afgelopen jaren. Een sterk verhaal, sterk acteerwerk.
  Mijn geliefde pinkte zelfs een traantje weg én dat zegt wel wat.

  Imdb score: 6.7

  Er Ist Wieder Da (2015)
  Dit keer keek ik voor het eerst in jaren weer eens een Duitse film. Én wat voor één!
  Deze film verteld het verhaal van Adolf Hitler die opeens wakker wordt in 2014 en aan de slag gaat als stand-up comedian.
  Ja het is werkelijk waar.

  Deze film is zo onwijs grappig gedaan maar laat ook een hele goede boodschap achter door te laten zien hoe makkelijk we ons als mens kunnen laten overtuigen van iemand zijn mening en hoe dat complete levens kan veranderen.
  Als je een avondje wil lachen raad ik je deze film absoluut aan. Oliver Masucci die de rol van Hitler vertolkt, is briljant.

  Imdb score: 7.1

  So Undercover (2012)
  Ik wilde een lekkere foute film kijken en dit keer koos ik voor Miley Cyrus in So Undercover.
  In deze film speelt ze een privé detective, die wordt ingehuurd om overspelige mensen op de gevoelige plaat te leggen.
  Op een dag wordt ze benaderd door de FBI om undercover te gaan bij een college sorority, met alle gevolgen van dien.

  Tja, eigenlijk een beetje een soort Miss Congeniality. Stoer wijf vermomd zich als nietszeggend meisje om zo boeven te vangen.
  De film is wel heel erg vermakelijk moet ik toegeven, vond het leuker dan ik had verwacht.

  In deze film zijn ook Josh Bowman (Revenge) en Kelly Osbourne te zien.

  Imdb score: 5.0

  Welke van deze films heb jij gezien of wil je nog kijken?


  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Netflix: Unbreakable Kimmy Schmidt.

  16 maart 2015

  Er is weer een nieuwe Netflix original. Dit keer een comedy serie met echt 1 van de leukste theme songs ooit! Gelukkig is niet alleen de theme song leuk maar is de hele serie gewoon té gek. Het verhaal Unbreakable […]

  Instagram Tag 2017

  21 december 2017

  Waarschijnlijk is Instagram tegenwoordig de meest populaire Social Media app die we gebruiken. Ik post er met regelmaat wat op, dus vond het leuk dat ik door Lesley voor de Tag werd getagd. Het is bedacht door Daniëlle en het […]

  Replicas

  20 januari 2019

  Je gezin kwijt raken tijdens een auto ongeluk en vervolgens weer tot leven brengen doormiddel van klonen? Dat is precies wat wetenschapper Will Foster (gespeeld door Keanu Reeves) doet in de film Replicas. Will is een wetenschapper die voor een […]

  `