• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (5).

  Vandaag heb ik weer een lijstje met vijf films die ik de afgelopen tijd heb bekeken. Hopelijk zit er nog iets tussen waarvan je denkt: “die wil ik ook nog zien”….

  Paper Towns (2015)
  De film Paper Towns wilde ik al een tijdje kijken en niet omdat ik het boek had gelezen, want dat heb ik niet.
  Wellicht dat ik dat nu wel ga doen, want iemand vertelde me dat de tweede helft van het boek en de film totaal niet overeenkomen en dat ze kwaad was hoe ze het in de film allemaal hadden veranderd.

  Dat weet ik dus allemaal niet, dus ik kan alleen mijn mening geven over de film.
  Het was een leuk verhaal. Jongen gaat één nacht op pad met liefde van zijn leven zodat zij wraak kan nemen op haar ex en vrienden, die niet vertelden dat hij vreemd ging. Daarna verdwijnt ze.

  Niemand weet waar ze is, dus gaat hij op zoek aan de hand van clues waarvan hij denkt dat zij die voor hem heeft achtergelaten.

  Zoals ik zei, een leuk verhaal. Bijzonder? Nee, niet echt maar ik vond hem vermakelijk genoeg en het roadtrip segment in de film vond ik dan wel weer erg leuk gedaan. Model Cara Delvigne zien we onder andere in deze film en die doet het best aardig.

  Imdb score: 6.4

  One For The Money (2012)
  Deze film had ik al een keer gezien. Katherine Heigl speelt Stephanie Plum.
  Een dame die net gescheiden is en haar baan verliest en nieuw werk begint als bounty hunter.
  Haar eerste opdracht is een politieagent de gevangenis in krijgen waar ze ooit iets mee heeft gehad.

  Dit zorgt uiteraard voor een kat en muis spel maar het werk blijkt toch iets gevaarlijker dan ze in eerste instantie dacht.
  Van alle films die Heigl heeft gedaan is deze wel wat minder vermakelijk dan haar andere romantische comedy’s maar toch wel zeer vermakelijk.

  Imdb score: 5.3

  Walt Before Mickey (2015)
  Als groot Disney fan was ik uiteraard benieuwd naar deze film die het verhaal vertelt over Walt Disney en zijn weg naar succes, want voordat hij Mickey Mouse creëerde timmerde hij al hard aan de weg om zijn animaties op het grote scherm te krijgen. We krijgen een beeld van de levendige fantasie van Walt en hoe deze hem soms realiteit uit het oog laat verliezen en waardoor zijn weg naar de top niet altijd even makkelijk is.

  Een film die laat zien hoe het Walt verging maar naar mijn idee op sommige momenten niet helemaal waar is.
  Zo doet de film je geloven dat hij en zijn beste vriend Ub Iwerks altijd zijn blijven samenwerken, terwijl Ub op een gegeven moment een paar jaar voor zichzelf heeft gewerkt én moeten we ook geloven dat Walt nooit een wrok heeft gekoesterd tegen de man die hem bijna kapot maakte.

  Een mooie film maar wél eentje die naar mijn idee een mooier beeld probeert te schetsen over Walt Disney dan de complete werkelijkheid.
  De charismatische Thomas Ian Nicholas speelt de rol van Disney trouwens fantastisch en is ontzettend goed gecast. Je herkent hem misschien nog wel, hij speelde in de American Pie films.

  Imdb score: 6.2

  Adventureland (2009)
  In deze film zie we Jesse Eisenberg die de rol van James Brennan speelt. Hij is net afgestudeerd van de middelbare school maar moet eerst gaan werken voordat hij de naar de universiteit kan.
  Hij gaat werken in het lokale pretpark en ontmoet daar Em Lewin (Kristen Stewart).
  Het wordt een zomer vol avontuur en levenslessen.

  Ik vond het zelf een leuke, vermakelijke film maar ook niet veel meer dan dat. Op sommige punten een beetje langzaam maar het idee achter het verhaal is leuk.

  Imdb score: 6.8

  The Martian (2015)
  Van videoland mocht ik een gratis film kijken uit een selectie van tien huurfilms.
  Erg leuk natuurlijk, want anders had de film met toch gauw een pakje sigaretten gekost, om het maar even zo te vergelijken. Mijn geliefde koos The Martian, een film waar ik in eerste instantie toch een beetje sceptisch over was.
  Een drama die tijdens awardshows in het comedy genre werd gestopt en waar ik geen flauw benul van had, wat ik er nu dus van moest van verwachten.

  Het bleek een drama te zijn met de nodige humor, een dramedy waarvan ik best snap dat deze in sommige gevallen in het comedy genre is gevallen. De hoofdpersoon (gespeeld door Matt Damon) heeft nou eenmaal genoeg humor.
  Toch is de gehele situatie dramatisch: Als enige van je crew achterblijven op Mars omdat ze denken dat je dood bent en dan zien te overleven. Naast Matt Damon zien we nog een hele reeks getalenteerde acteurs zoals Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels en Sean Bean. Een prachtige én indrukwekkende film waarvan ik blij ben dat ik hem heb gezien.
  De Imdb score is geheel terecht.

  Imdb score: 8.1

  Welke van deze films wil jij nog zien?


  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Blindspot Challenge update #2

  15 juni 2017

  Aan het begin van het jaar vertelde ik dat ik had besloten om de Blindspot Challenge te doen. Twaalf films kijken die al een tijd om mijn ‘to watch list’ stonden maar ik nog steeds niet had gezien. Dit zijn […]

  Jurrasic World.

  22 juni 2015

  Ik kan het me nog goed herinneren. Als kleine jongen vond ik Dinosaurussen geweldig. Tot het moment dat ik Jurrasic Park keek, toen vond ik het toch wel wat minder. Wat vond ik het eng, dat eerste deel. Zelfs laatst […]

  Een ABC van mijn favoriete series!

  21 juni 2016

  Nadat ik een ABC van mijn favoriete films heb gepost vond ik het ook wel tijd om mijn series te delen in een ABC overzicht! Ik ben namelijk een ontzettende series kijker en heb dan ook een heleboel favorieten, die […]

  `