• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (7).

  De laatste tijd kijk ik veel films, dus vandaar dat je regelmatig vijf films voorbij ziet komen die ik in de afgelopen tijd gezien heb. Vandaag dus ook weer, want ik keek weer een verscheidenheid aan films.

  Scream 4 (2011)
  De eerste drie Scream films zag ik jaren geleden en toen ik hoorde dat er een vierde deel uitkwam was ik eigenlijk wel een beetje sceptisch en daarom heeft het zo lang geduurd voordat ik deze keek.
  Vijf jaar na release datum maar liefst. Thank god, voor streaming services.
  Deze keek ik via Videoland.

  In deze film keer Sidney (Neve Campbell) terug naar de plaats waar het allemaal gebeurde om haar boek te promoten.
  Helaas voor Sidney keren daarmee ook de moorden terug en wordt niet alleen zij, maar ook haar nichtje (Emma Roberts) target van de moordenaar.

  We zien ook David Arquette en Courtney Cox terug in hun rollen van Dewey & Gale.
  De film zelf vond ik okay, eng werd het nergens maar het is zeker vermakelijk en de ontknoping is leuk gedaan.

  Imdb score: 6.2

  Mannenharten 2 (2015)
  Het eerste deel vond ik zeer vermakelijk en ik heb sowieso wel iets met films waarin meerdere verhalen bij elkaar komen en karakters op een bepaalde manier met elkaar verbonden zijn.

  Deze film gaat zes maanden later na de gebeurtenissen van het eerste deel verder.
  Er is veel veranderd. Zo is Tim (Daan Schuurmans) weer terug in Amsterdam, single en weet hij niet helemaal goed wat hij wil, moet Wouter (Jeroen Spitzenberger) om zien te gaan met zijn rol als vader en een vrouw die meer interesse lijkt te hebben in haar baas. Niels (Fabian Jansen) is gedumpt door zijn vriendin en is weer op zoek naar liefde en Dennis (Barry Atsma) wordt verliefd op een zangeres.

  De film is iets minder dan zijn voorganger maar is zeker net zo vermakelijk.
  Jammer vond ik wel dat we Georgina Verbaan niet terug zagen in dit deel, want die vond ik juist zo leuk in het eerste deel.

  Imdb score: 5.8

  Ceremony(2010)
  Deze film keek ik omdat ik zin had in een romantische comedy.
  Laat ik het meteen maar zeggen: dat is dit niet echt.
  Ik vond het een ok film en meer ook niet om eerlijk te zijn.

  Sam (Michael Angarano) en Marshall (Reece Thompson) gaan een weekend weg om hun vriendschap wat kracht bij te zetten, althans dat denkt Marshall. Sam heeft namelijk hun tripje zo geregeld dat hij de bruiloft van Zoe (Uma Thurman) kan verstoren, een vrouw die hij ontmoette en nog steeds gevoelens voor heeft.

  Een vrij simpel concept die veel leuker had kunnen worden uitgevoerd als je het mij vraagt.
  Daarnaast vond ik Uma Thurman tamelijk slecht en emotieloos in deze film, alsof ze ja had gezegd tegen een rol om alleen wat geld te verdienen en er geen andere rollen op de plank lagen.

  Een aanrader? Nee, er zijn vele leukere films van dit genre en als je dan een film wilt zien met Uma Thurman over een onmogelijke liefde, dan raad ik je Prime (2005) aan, met een hilarische Meryl Streep ook.

  Imdb score: 5.6

  How The Be Single(2015)
  Deze vrij recente film huurde ik via Videoland, online wel te verstaan, want waarom naar een videotheek gaan als het zo kan? Wel jammer hoor dat videotheken overigens echt wat beginnen uit te sterven.

  Goed de film How To Be Single keek ik dus en ik vond dit dus echt wel een hele leuke no-nonesense film.
  Alice (Dakota Johnson) besluit dat zij en haar vriend hun relatie even moet stop zetten en andere dingen moeten gaan doen om vervolgens weer bij elkaar te komen. Ze gaat aan het werk en ontmoet daar Robin (Rebel Wilson) een party animal en de ultieme single girl.
  Als ze een tijdje single is geweest wil ze weer met haar vriendje verder gaan, alleen hoort ze van hem dat hij verliefd is geworden op een ander. Samen met Robin gaat ze de wereld aan als single girl.

  Je houdt van Rebel Wilson of je haat haar. Ik vind haar persoonlijk meestal redelijk vervelend.
  Heb vaak het idee dat ze gewoon zichzelf speelt en hetzelfde trucje vaak opvoert.
  Toch vond ik haar in deze film al een heel stuk verfrissender en vond ik het grappig om te zien hoe twee verschillende types het met elkaar hadden als vrienden.

  Imdb score: 6.1

  Red 2(2013)
  Het eerste deel van Red heb ik gezien tijdens een date met een jongen genaamd Stijn.
  En ja, we hebben gewoon daadwerkelijk de film in zijn geheel gezien overigens.
  In eerste instantie leek het me niets maar ik vond het een hele leuke film.
  Deel twee had ik tot op heden nog niet gezien en dat werd dus wel tijd.

  In dit deel zien het team uit de eerste film weer in zijn geheel terug nadat ze eigenlijk hadden besloten om met pensioen te gaan. Toch moeten ze weer aan de slag om dit keer te voorkomen dat de wereld ten onder gegaan doormiddel van een nuclear wapen.
  We zien Bruce Willis, Helen Mirren en Mary-Louise Parker weer maar ook nieuwe gezichten zoals Catherine Zeta-Jones.

  Een lekkere vermakelijke actie film met genoeg humor.

  Imdb score: 6.5

  Welke van deze films heb jij gezien?


  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (10).

  12 september 2016

  Alweer de 10e editie waarin ik vijf films bespreek die ik laatst heb bekeken! Ja, ik moet zeggen dat ik toch aardig wat films kijk de laatste tijd en dat bevalt me prima. Ik merk dat series en films afwisselen […]

  Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (8).

  26 juni 2016

  Vandaag bespreek ik weer vijf films die ik de afgelopen tijd heb bekeken. Inmiddels is dit deel acht alweer uit de reeks. Dit keer weer een leuke variatie aan films maar Disney had toch de overmacht: Alice Through The Looking […]

  Review: Alias Grace (Netflix)

  6 november 2017

  Het is geheel bij toeval dat ik de serie Alias Grace op Netflix heb bekeken. Ik drukte namelijk per ongeluk op de serie en besloot toen maar gewoon de eerste aflevering te bekijken. Ik had al wel de trailer voor […]

  `