• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Vijf films die ik de afgelopen tijd heb gekeken (1).

  Ik vind het heerlijk om films te kijken en heb me bedacht dat ik er maar gewoon wat vaker wat over moet schrijven. Dus ga ik proberen om wat vaker jullie te vertellen welke films ik onder andere heb bekeken en of ze de moeite een beetje waard zijn.

  Nightcrawler (2014)
  Samen met mijn geliefde heb ik deze film bekeken waarin Jake Gyllenhaal de hoofdrol speelt.
  Hij speelt Louis Bloom, een werkloze man die wanhopig op zoek is naar werk. Op een avond stuit hij op een ongeluk die is gebeurd en ziet daar een crew filmen. Deze mensen houden de radio in de gaten voor nieuwsitems om deze als eerste te filmen en te kunnen verkopen aan nieuwszenders.
  Louis besluit dat hij dit ook wel doen, schaft een camera aan en gaat aan de slag. Echter, kan hij op een gegeven moment niet meer goed de lijn onderscheiden van journalist en betrokkene…

  Een goed opgezette film met een origineel verhaal. Jake Gyllenhaal is zeer overtuigend als de ietwat vreemde en labiele Louis in deze crime/thriller. Ook te zien in deze film: Rene Russo. Must see.

  imdb score: 7.9

  Love The Coopers (2015)
  Iets heel anders: Een comedy over kerst.
  Kerst? Ja ik keek in februari een kerstfilm maar goed het sneeuwde tijdens Valentijnsdag dus waarom niet?

  Love The Coopers verteld het verhaal van familieleden van de familie Cooper.
  Je ziet de uitzonderlijke verhalen van de familieleden en hun dag voordat ze gezamenlijk bij elkaar terecht komen in het huis van vader (John Goodman) en moeder (Diane Keaton) Cooper. Uiteraard zie je ook hoe het vergaat als ze allen bij elkaar zijn.
  Dingen lopen niet zoals ze in eerste instantie denken en alle familieleden krijgen te maken met gebeurtenissen die hun kijk op het leven veranderen.

  Een fijne film vond ik zelf maar niet echt een comedy, laten we het een dramedy noemen.
  De verhaallijnen waren niet allemaal even interessant maar er zaten zeer goed uitgewerkte stukken in.
  Ik moet zeggen dat ik best wel geraakt was op zijn tijd door dingen die gezegd en gedaan werden.
  Daarnaast heb ik zelf een zwak voor Diane Keaton als actrice. Ook te zien in deze film: Amanda Seyfried, Olivia Wilde & Ed Helms.

  imdb score: 5.7

  Under The Tuscan Sun (2003)
  Deze film had ik al vaker gezien. Een romantisch niemendalletje eigenlijk maar wel een hele leuke.
  Frances (Diane Lane) is een schrijfster en reviewer die er op een feestje achterkomt dat haar man een affaire heeft.
  Wanneer hij vervolgens van haar wil scheiden en alimentatie wil omdat zij hem onderhoudt, valt haar wereld in duigen.
  Door haar beste vriendin (Sandra Oh uit Grey’s Anatomy) die zwanger is van haar eerste kindje samen met haar partner (Kate Walsh uit Grey’s Anatomy), wordt ze op vakantie gestuurd naar Toscane.
  Ze wil niet maar besluit toch te gaan en eenmaal daar koopt ze spontaan een huis. Een huis waar nog veel aan moet gebeuren maar iets wat Frances een nieuwe purpose geeft in het leven.

  Zoals ik al zei een romantisch niemendalletje maar wel een vermakelijke. Het verhaal is leuk én je krijgt bij het zien van de film spontaan zin om naar Italië te gaan!

  imdb rating: 6.7

  Tiny Furniture (2010)
  Voordat Lena Dunham echt bekend werd door haar serie Girls maakte ze deze arthouse film.
  Een film die het verhaal verteld van Aura (Lena Dunham die eigenlijk gewoon weer haarzelf speelt).
  Ze is net afgestudeerd en omdat ze nog geen baan heeft keert ze terug naar haar ouderlijk huis om bij haar kunstzinnige moeder en zusje (gespeeld door Lena haar echte zusje Grace) te gaan wonen. Ze vindt een baantje als hostess bij een restaurant voor overdag en spendeert haar tijd met oude jeugdvriendin Charlotte (Jemima Kirke uit Girls) en bekende Youtuber Jed (Alex Karpovsky uit Girls).

  Deze film is behoorlijk traag moet ik toegeven, typisch voor een arthouse film. Zelf vond ik het wel een interessante film op het gebied van conversaties en gebeurtenissen. Daarbij laat het goed zien in wat voor gat iemand kan vallen na een studie te hebben afgerond en daar geen werk in kan vinden. Het enige minpunt vond ik het open einde, waardoor je zelf nog vrij veel moet invullen.

  imdb score: 6.3

  Side Effects (2013)
  Al een tijdje wilde ik deze film kijken maar ik besloot elke keer voor iets anders te gaan omdat ik iets luchtigers wilde kijken en ik had verwacht dat deze film soms nogal verwarrend kon zijn.
  Dat laatste was niet helemaal het geval, al ging het verhaal een hele andere kant op dan dat ik had verwacht.

  In deze film volgen we Emily (Rooney Mara), een vrouw die, als haar vriend (Channing Tatum) net uit de gevangenis komt in een parkeergarage met haar auto keihard tegen een muur rijdt. Ze beland in het ziekenhuis en komt onder behandeling van psychiater Dr. Jonathan Banks (Jude Law). Ze krijg pillen tegen haar depressie maar vraagt uiteindelijk om een ander soort. Deze nieuwe pillen hebben zulke bijwerkingen dat Emily dingen doet in haar slaap en het niet doorheeft. De bijwerkingen hebben zo’n grote invloed dat haar hele leven binnen no time op z’n kop staat…

  Zoals ik al aangaf ging dit verhaal een hele andere kant op dan dat ik had verwacht en zeker wel op een goede, positieve manier. Dit is zeker een aanrader! Ook te zien in deze film: Catherine Zeta-Jones.

  imdb score: 7.1


  CommentLuv badge
  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb. (14)

  12 februari 2017

  Dit jaar heb ik besloten om de ‘Movie challenge’ te doen. Dat betekent dat ik mezelf een doel heb gesteld als het gaat om het aantal films die ik dit jaar wil zien. In totaal wil ik aan het einde […]

  Series die ik vroeger toen ik jonger was keek.

  20 maart 2017

  Zoals je misschien wel weet ben ik iemand die heel graag naar series kijkt. Netflix en Videoland zijn een beetje mijn Ben & Jerry’s! Series kijken is voor mij ultieme ontspanning en ik houd er van om me op die […]

  `