• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Vijf films voor een regenachtige herfst dag.

  Officieel is de herfst natuurlijk nog niet begonnen maar als we naar het weer kijken weten we wel beter: Dit is weer waarbij je het liefst onder een deken kruipt, kaarsen aan doet en lekker op de bank gaat zitten met een kop thee en een goede film gaat kijken. Tenminste, voor mij dan.

  Ik heb er vijf voor je op een rij gezet die ik erg fijn vond wegkijken tijdens zo’n druilerige herfstdag.

  Saving Mr. Banks (2013)

  Saving-Mr-Banks-Movie-Poster2Als Disney fan mocht ik deze film niet missen.
  Het verhaal over de verfilming van de Disney klassieker Mary Poppins.
  Bijna was deze er niet geweest omdat de auteur van het boek, het helemaal niet zag zitten.
  Zij wordt gespeeld door Emma Thompson, een fantastische actrice overigens.
  P.L. Travers wordt naar L.A. gevlogen om daar Walt Disney (Tom Hanks) te ontmoeten en om hem de rechten te ontlenen aan het maken van de film. Echter, is het allemaal niet zo simpel omdat deze dame dingen graag op haar manier wil zien gaan. Een lastige samenwerking dus.
  Tussendoor zie je hoe de schrijfster terug kijkt op haar jeugd. Colin Farrell is te zien in de flashbacks als de vader van de auteur.
  Een prachtige film die je aan het eind met een glimlach op je gezicht laat zitten.

  The Oranges (2011)

  oranges
  Een film over twee families in Orange County, die al jaren lang bevriend met elkaar zijn en lief en leed met elkaar delen. Die vriendschap wordt heftig verstoord als Nina (Leighton Meester uit Gossip Girl), dochter van de familie Ostroff terug komt voor Thanksgiving en iets aanpapt met David Walling (Hugh Laurie uit House), de beste vriend van haar vader. Dit zorgt uiteraard voor de nodige drama maar ook voor soms grappige taferelen. Leuke bijrollen zijn er voor Allison Janney (uit de serie Mom) en Catherine Keener. Deze film valt meer in het filmhuis genre. Ik verwachtte er niet al te veel van toen ik ging kijken maar was aangenaam verrast.

  This Is Where I Leave You (2014)

  thisiswhereileaveyou
  Toen ik de omschrijving van deze film zag moest ik meteen denken aan August: Osage County (een fantastische films met Meryl Streep en Julia Roberts). Ik verwachtte een beetje een rip-off maar was toch nieuwsgierig.
  Deze film verteld het verhaal van drie broers en een zus die weer naar hun ouderlijk huis komen omdat hun vader is overleden. Daar steunen ze hun moeder en moeten ze shiva zitten om de laatste wens van hun vader in vervulling te laten gaan. Dat zorgt uiteraard voor botsingen en confrontaties maar ook mooie momenten tussen het gezin. In deze film zie je onder andere acteurs Jason Bateman (Horrible Bosses 2 & Identity Thief), Connie Britton (Nashville), Tina Fey (Mean Girls, 30 Rock), Adam Driver (Girls) en Jane Fonda (recentelijk Grace & Frankie). Het idee is een beetje hetzelfde als eerder genoemde film maar deze film is zeer geschikt voor een avondje vermaak.

  Lila & Eve (2015)

  Lila&Eve
  Heel veel mensen die ik ken vinden Jennifer Lopez maar een mwoah actrice, ik denk daar anders over. Jaren terug zag ik namelijk de film Enough en die is mij erg bijgebleven. Daarin speelde de actrice een vrouw in een relatie waar ze het fysiek te verduren kreeg en uiteindelijk besloot voor zichzelf op te komen. Sindsdien kijk ik graag films met J.LO. Toen ik zag dat ze samen met de fantastische Viola Davis (How To Get Away With Murder) in deze film speelde wilde ik deze niet missen.

  Het verhaal gaat over Lila (Davis), die nadat haar zoon is doodgeschoten op straat een support group opzoekt en daar Eve (Lopez) tegenkomt. Er ontstaat een vriendschap en samen gaan ze zoeken naar gerechtigheid door het hef in eigen handen te nemen. Een grimmige film, met ook mooie momenten. De vriendschap tussen de twee is prachtig. Beide actrices zetten sterk acteerwerk neer en er zit een plottwist in, die ik van verre niet zag aankomen.

  Love, Rosie (2014)

  love-rosie
  Een verhaal over twee vrienden (Rosie en Alex) die misschien wel meer kunnen zijn maar door omstandigheden telkens niet bij elkaar terecht komen, of ze dat dan uiteindelijk gaan doen is uiteraard de (niet zo) grote vraag. Door een ongelukkige gebeurtenis op hun 18e raken de twee elkaar daarna steeds meer uit het oog maar nooit helemaal. Het is in ieder geval een heerlijke romantische film met hilarische en pk je tissue momenten.
  De hoofdrollen zijn voor Lily Collins (Mirror Mirror) en Sam Claflin (The Hunger Games). Een heerlijke film.

  Hebben jullie deze films al gezien of misschien filmtips? Laat het me weten!


  CommentLuv badge
  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Minions

  11 juli 2015

  Eindelijk is ie er dan! De enige echte Minion film. Dit keer geen bijrol voor de gele mannetjes met blauwe tuinbroekjes. Nee! Nu zijn zij het stralende middelpunt van het verhaal. Waar dat verhaal dan over gaat? Eigenlijk gaan we […]

  Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb. (14)

  12 februari 2017

  Dit jaar heb ik besloten om de ‘Movie challenge’ te doen. Dat betekent dat ik mezelf een doel heb gesteld als het gaat om het aantal films die ik dit jaar wil zien. In totaal wil ik aan het einde […]

  Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb. (15)

  12 april 2017

  Zoals je misschien wel weet ben ik bezig met de Movie Challenge. Ik heb mijzelf als doel gesteld om dit jaar maar liefst 100 films te gaan kijken. Een doel waarvan ik dacht, dat het nog erg lastig zou worden […]

  `