• Review: De 12 van Oldenheim.



    Lees dit artikel
  • Review: Alias Grace (Netflix)



    Lees dit artikel
  • Privacyverklaring | Wetgeving 2018

    Privacyverklaring | Wetgeving 2018

    readalong is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

    Contactgegevens:
    De eigenaar van readalong is Ricardo Boersma. Hij is te bereiken via Info@readalong.nl

    Persoonsgegevens die via deze website verwerkt wordt:
    readalong verwerkt je persoonsgegevens doordat je van mijn diensten gebruikt maakt en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij verstrekt.

    De volgende persoonsgegevens worden verwerkt:

    Voor- en achternaam
    * E-mailadres

    * IP-adres

    * Locatiegegevens

    * Gegevens over jouw activiteiten op deze website

    * Lijst met contactgegevens van de bezoeker via een app

    * Internetbrowser en apparaat type

    Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die worden verwerkt:
    Er worden geen gegevens verzamelt over bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar behalve als er toestemming is gegeven door ouders of voogd. Helaas kan ik niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Ben je er van overtuigd dat deze website zonder toestemming persoonlijke gegevens heeft verzameld over een minderjarige, mail mij dan zodat ik de informatie kan verwijderen.

    Met welk doel en op basis van welke grondslag deze website persoonsgegevens verwerkt:
    readalong verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

    * Verzenden van een bericht, wanneer er een nieuw artikel wordt gepubliceerd.

    * Zodat je een reactie achter kunt laten onder blogposts op deze website.

    * Om contact te kunnen opnemen met mij via het contactformulier.

    * Zodat er contact met jou kan worden opgenomen indien nodig (Winactie).

    * readalong analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren, denk hierbij aan inhoud van de artikelen.

    Hoe lang persoonsgegevens bewaard worden:
    readalong bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.
    Een overzicht van de verschillende gegevens, waarvoor ze gebruikt worden en hoe lang deze bewaard worden.

    * E-mail wanneer er een nieuw bericht wordt gepubliceerd

    Je naam en e-mailadres worden opgeslagen. Deze gegevens worden gebruikt om een e-mail te kunnen sturen om je te informeren dat er een nieuw artikel is gepubliceerd, wanneer je via de wordpress knop je daarvoor hebt geregistreerd en worden bewaard tot uitschrijving. Je kunt je zelf uitschrijven, dit kan ik niet doen.

    * Reacties onder berichten

    Je naam en e-mailadres worden opgeslagen en eventueel de link van je website, als je die ook achterlaat. Deze gegevens worden gebruikt om je reactie te publiceren onder berichten op deze website en worden bewaard tot jouw verzoek, om de reactie te verwijderen. Natuurlijk mag je mij ook altijd mailen om je reactie te wijzigen.

    * Contactgegevens (via het contactformulier of via e-mail)

    Je naam en e-mailadres worden opgeslagen (en eventueel website). Deze gegevens worden gebruikt om je bericht aan mij via e-mail te kunnen beantwoorden of contact met jou op te nemen als dat nodig is. Deze gegevens worden uiterlijk 12 maanden bewaard.

    Delen van persoonsgegevens met derden:
    readalong verstrekt uw gegevens alléén aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met jou, of om te voldoen aan verplichtingen die wettelijk zijn vastgesteld. Er wordt een verwerkersovereenkomst afgesloten met bedrijven die je gegevens verwerken in opdracht van deze website, om te zorgen voor een goede beveiliging van jouw gegevens. readalong blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Daarnaast verstrekt readalong jouw persoonsgegevens aan andere derden alleen als jij daar toestemming voor hebt gegeven. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het meedoen aan een winactie en een bedrijf jouw gegevens nodig heeft om bijvoorbeeld een gewonnen prijs op te sturen.

    Cookies, of vergelijkbare technieken:
    readalong gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. readalong gebruikt ook cookies met een puur technische functie. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Daarnaast worden er cookies door derden geplaatst die jouw surfgedrag bijhouden.
    Bij het eerste bezoek aan deze website word je al geïnformeerd over deze cookies en is je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

    Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

    WAT ZIJN COOKIES?

    Cookies door derden:
    Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld diensten die worden gebruikt voor deze website en sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

    * Google Analytics verzamelt anonieme gegevens, zodat ik kan zien hoe deze blog wordt gebruikt. Lees hier het privacybeleid van Google.

    * Facebook verzamelt gegevens omdat er een Facebook-Like knop aanwezig is op deze website. Er zijn er knoppen op deze website om blogs te delen op Facebook en What’s App. Lees hier het privacybeleid van Facebook.

    * Twitter verzamelt gegevens van gebruikers van deze website om hun services te verbeteren, ook zijn er knoppen op deze website om blogs te delen op Twitter. Lees hier het privacybeleid van Twitter.

    * Gravatar zorgt voor een afbeelding, naast je naam, als je een account bij Gravatar hebt. WordPress.com verzamelt net als Google Analytics gegevens zodat ik kan zien hoe mijn blog wordt gebruikt. Gravatar en WordPress.com zijn beiden onderdeel van Automattic. Lees hier het privacybeleid.

    * Pinterest. Er zitten bij alle blogs knoppen aanwezig om te delen op Pinterest. Lees hier het privacybeleid van Pinterest.

    Cookies die geplaatst worden door deze bedrijven en diensten kun je verwijderen in je browser. Deze bedrijven zijn wereldwijd actief en zijn afkomstig uit de Verenigde Staten. Zij hebben niet alleen met de Europese en Nederlandse wetgeving te maken, maar ook met de Amerikaanse wetgeving.

    Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen:
    Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te (laten) verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door readalong. Je hebt het recht om bij mij een verzoek in te indienen om je persoonsgegevens die zijn opgeslagen in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt hiervoor een verzoek via e-mail sturen naar info@readalong.nl

    Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, dien je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Ik zal dan zo snel mogelijk reageren, uiterlijk binnen vier weken, op het door jouw gedane verzoek.

    Ik wil je er ook op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via deze link.

    Hoe persoonsgegevens beveiligd worden:
    readalong neemt de bescherming van jouw gegevens uiterst serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Mocht je toch vinden dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op via info@readalong.nl

    readalong heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

    * Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.

    * Er zit beveiliging op deze website om deze te beschermen tegen verdachte inlogpogingen en spam.

    * Er wordt zorgvuldig omgegaan met gegevens van bezoekers en gebruikers van deze website.

    * Mijn hosting LeaseWeb Netherlands BV heeft ook de opdracht gekregen om mijn site te beschermen.

    Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze privacyverklaring, stuur gerust een mail naar: info@readalong.nl

    Hopelijk bent u hiermee voldoende geïnformeerd.

    Met dank aan Rosita voor de originele tekst, die ik met haar toestemming mocht gebruiken en aanpassen.


    7 reacties op “Privacyverklaring | Wetgeving 2018

    Reageren:

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

    Deel dit artikel

    Ricardo

    Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


    Ricardo heeft 47 artikelen voor Readalong geschreven.

    Alle artikelen van Ricardo

    Meer door Ricardo

    Overzicht 2014: Top 10 Films

    31 december 2014

    In 2014 kwamen er weer genoeg films uit, waarvan ik er eigenlijk veel te weinig heb gezien. Toch heb ik er 10 op een rij weten te zetten waarvan ik denk dat je ze zeker een kans moet geven. 10 […]

    Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (6).

    25 mei 2016

    De afgelopen tijd heb ik weer vijf films gekeken die ik graag met je wil delen. Wellicht dat er voor jou als lezer namelijk nog een film tussen zit die je wellicht nog wilt zien! The Duff (2015) In deze […]

    Movie Challenge 2017.

    8 januari 2018

    Aan het begin van 2017 had ik het doel gesteld om maar liefst 100 films te gaan kijken. Ik vond het een ambitieus doel want dat zijn er nogal wat en aangezien ik had verwacht om ook druk te zijn […]

    `