• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Een ABC van mijn favoriete series!

  Nadat ik een ABC van mijn favoriete films heb gepost vond ik het ook wel tijd om mijn series te delen in een ABC overzicht!
  Ik ben namelijk een ontzettende series kijker en heb dan ook een heleboel favorieten, die ik graag met je deel.

  Let’s start!

  #

  2 Broke Girls
  We trappen af met een comedy serie!
  2 Broke Girls vond ik vanaf het begin af aan al fantastisch en nu in seizoen vijf volg ik de serie nog steeds trouw.
  Het verhaal gaat over Max en Caroline. Die laatste was ooit schatrijk totdat haar vader niet zo heilig bleek en in de gevangenis terecht kwam wegens slechte geldpraktijken. Caroline komt te werken bij de diner waar Max werkt.
  Max was altijd al arm en is niet anders gewend, Caroline daarentegen niet. Dit levert de leukste situaties op.

  Ik moet wel eerlijk zijn: Het eerste seizoen was echt fantastisch, daarna werd het wel iets minder maar nog steeds vermakelijk genoeg. Seizoen vier en het begin van seizoen vijf waren niet echt fantastisch, want ik had niet het idee dat het verhaal echt ergens naar toe ging en dat je als kijker vooral veel losse situaties ziet maar de rode draad is weer terug en de 2 Broke Girls zijn weer net zo vermakelijk als ooit te voren. De fantastische Jennifer Coolidge (Stiflers mom in American Pie) is te zien als de hysterische Sofie.

  Imdb score: 6.8

  * Kortlevende maar toffe serie 666 Park Avenue moest het hier helaas ontgelden.

  A

  Arrow
  De serie Arrow met de heerlijke Stephen Amell is er eentje die ik ook al sinds de pilot trouw volg.
  Het verhaal gaat over Oliver, een rijkeluiszoon die na een shipwreck dood wordt geacht maar vijf jaar later weer terugkeert naar de stad waar hij opgroeide, om daar gerechtigheid terug te brengen. Overdag Oliver, ’s nachts The Arrow.

  Deze spannende serie blijft mij constant boeien, al loop ik nu door tijdgebrek een paar afleveringen achter.
  De serie laat beelden van het nu zien én van de tijd die Oliver heeft doorgebracht op een eiland en de vijf jaar dat hij vermist was.

  Imdb score: 8.0

  * Hier liet ik series Agents Of S.H.I.E.L.D. & Alias voor wat het was.

  B

  Body Of Proof
  Een serie die na drie seizoenen helaas niet verder ging maar die ik echt te gek wordt.
  Het gaat over lijkschouwer Megan Hunt (Dana Delaney) die door haar werk moorden oplost en daarbij vaak de grens overschrijdt en het de mensen met wie ze werkt niet al te makkelijk maakt. Daarnaast heeft ze nog een puber dochter en een ex-man waarmee ze in de clinch ligt en moet ze dat allemaal zien te combineren.

  Ik vond de cases in deze serie erg goed, vaak kwam ik er pas op het laatste moment achter wie in een aflevering het gedaan had.
  De manier waarop cases werden opgelost vond ik leuk, en het team in de serie was een ontzetten leuk ensemble aan cast.
  Jammer dat het na drie seizoenen werd gestopt.

  Imdb score: 7.0

  * Hier liet ik onder andere Bloodline, Bad Judge, Beauty & The Beast én nieuwe favoriet Blindspot links liggen.

  C

  Cougar Town
  De serie met de ergste titel ook en daar maakten de programmamakers zelf ook gretig gebruik van door in hun intro steeds verwijzingen daar naar te doen of compleet andere namen voor de serie te verzinnen.
  Het verhaal gaat over Jules, een pas gescheiden vrouw die op zoek gaat naar jongere mannen om te daten. Ze woont samen met haar tienerzoon en is beste vrienden met haar buurvrouw (Ellie) en werknemer (Laurie).
  Daarnaast heeft ze nog contact met haar ex en probeert ze wat van haar leven te maken.

  Kijk, en dat daten met jongere mannen dat was iets waar ze in de serie de eerste afleveringen mee speelden en daarna verschoof de focus meer op de cast als ensemble en vriendengroep.

  Rollen in deze serie worden gespeeld door Courtney Cox (Friends), Busy Phillips (Dawson’s Creek), Christa Miller (Scrubs) en Josh Hopkins (nu te zien in Quantico)
  Er zijn zes seizoenen van de serie gemaakt.

  Imdb score: 7.0

  D

  Don’t Trust The Bitch In Apartment 23
  Dit is echt één van mijn favoriete comedy series ooit én deze serie werd geheel onterecht na twee seizoenen gestopt.
  Het verhaal gaat over June (Dreama Walker) die voor haar nieuwe baan naar New York verhuist en daar intrekt bij de niet zo labiele Chloë (Krysten Ritter).
  Zij is een rustig meisje met een vriendje, die zo braaf is als het maar kan én Chloë? Die is gek, een partygirl en haar beste vriend is voormalig Dawson’s Creek (die had ik ook kunnen kiezen) acteur James van der Beek. Onze James, speelt op hilarische wijze zichzelf en is misschien wel de echte ster van de show. Deze leuke comedy mag je niet missen.

  Imdb score: 7.2

  * Dit was echt een stomme letter. Ik moest hier een hele moeilijke keuze maken, want ook Desperate Housewives, Downton Abbey, Dirt & Drop Dead Diva behoorden tot de eventuele opties.

  E

  Early Edition
  In deze serie, die te zien was tussen 1996 en 2000 op de zondagmiddagen op Net 5, ja ik weet het nog goed, zie je hoe Gary Hobson (Kyle Chandler) de krant ontvangt van de volgende dag. Hoe, wat of waarom weet hij niet maar hij krijgt de krant van morgen en besluit dat hij hier alleen maar één ding mee kan doen: rampen, ongelukken en dergelijke voorkomen.
  Ik vind het concept van deze serie nog steeds fantastisch gedaan. Het is dan ook jammer dat het niet op Netflix te zien is en dat er nog altijd geen dvd box verkrijgbaar is, want ik wil dit graag nog weer terug zien. Ik vond dit zo’n leuke serie altijd!

  Imdb score: 7.5

  * Andere opties waren Elementary, Eastwick & Episodes geweest.

  F

  Friends
  Uh ja, d’oh! Hier was echt geen andere keuze mogelijk dan de comedy die waarschijnlijk zo’n beetje iedereen wel honderd keer gezien heeft. Zes vrienden in New York die lief en leed met elkaar deelden. Broer en zus Ross (David Schwimmer) en Monica (Courtney Cox), Rachel (Jennifer Aniston), Phoebe (Lisa Kudrow), Joey (Matt LeBlanc) en Chandler (Matthew Perry), stuk voor stuk verschillende karakters die we vooral zien in hun woonomgeving en de plek waar ze altijd met elkaar koffie drinken: Central Perk.

  Wie was jouw favoriet? Ik ben nog steeds een groot Phoebe fan. Niets dat ook maar in de buurt komt van Smelly Cat.

  Imdb score: 9.0

  G

  Grey’s Anatomy
  Misschien een nog grotere d’oh! dan dat ik bij Friends gaf, want als je mij kent weet je dat dit mijn favoriete serie aller aller tijden is. Ik ben helemaal geobsedeerd door Grey’s Anatomy. Ik heb alle seizoenen al meerdere malen gezien én thank god voor mij is de serie nog niet op zijn einde. Nee hoor, nu in seizoen 12 en vanaf september komt er gewoon een 13e seizoen! Ik kijk deze serie dus al sinds 2005, dat is elf jaar lang lief en leed, karakters zien komen en gaan. Geloof me, er gingen wat karakters, want Shonda Rhimes (Creator) loves to kill. Geweldige serie ook overigens om nieuwe muziek te ontdekken.

  Imdb score: 7.7

  * Wat zijn er veel goede series die met een G beginnen, wat dacht je ook van: GCB, Girls, Grace & Frankie en Gossip Girl.

  H

  How To Get Away With Murder
  Ten eerste zou je deze serie al moeten kijken vanwege de fantastische Viola Davis, die de rol van hoofdpersonage Analisse Keating fantastisch speelt. Ten tweede als constant verrast wilt worden, is dit wel de serie die dat doet.

  Ook deze serie komt net als Grey’s Anatomy uit de stal van Shonda Rhimes. Een serie over vijf rechtenstudenten die geselecteerd worden om voor hun lerares Analisse Keating te mogen werken maar of ze daar nu echt zo blij mee moeten zijn?
  Een fantastische serie, die er nu net twee seizoenen op heeft zitten en in september terug zal keren voor het derde seizoen.
  Ik kan niet wachten.

  Imdb score: 8.3

  * Andere toffe series met een H: House, Heroes en Happy Endings.

  I

  In Therapie
  Een Nederlandse serie die helaas al niet meer draait, waar ook Carice van Houten zelfs in heeft gespeeld.
  Deze serie is gebaseerd op de Amerikaanse versie: In treatment, die heb ik overigens nooit gezien.

  Ik vond de verhaallijnen van de verschillende personages erg interessant, in vooral het eerste seizoen.
  Bij het tweede seizoen ben ik wel een beetje afgehaakt. Waarom ik toch deze serie dan noem?
  Tja ik heb geen andere series met een I die ik kijk of keek eigenlijk.

  Imdb score: 7.6

  J

  Jessica Jones
  De nieuwste Marvel serie is wel echt uitgegroeid tot één van mijn favorieten en ik kan niet wachten op een nieuw seizoen. Dat zal nog wel even duren.

  In Jessica Jones zien we hoe het hoofdkarakter haar leven met superpowers zo normaal mogelijk probeert te leiden als een privé detective. Dit gaat echter niet op als haar voormalige vijand weer tevoorschijn komt in haar leven en er alles aan doet om haar weer in zijn macht te krijgen.

  Een grauwe, spannende serie met een ultieme anti-held. Ga dit zien, op jouw vriend en de mijne: Netflix.

  Imdb score: 8.3

  K

  King & Maxwell
  Eigenlijk is dit de enige serie met een K die ik heb gekeken ooit.
  Een serie die het maar liefst tien afleveringen vol heeft gehouden.
  Ja, hoe vaak heb ik het wel niet meegemaakt: een leuke nieuwe serie die veel te snel de axe kreeg.

  Het duo King en Maxwell waren ooit Secret Service Agents maar doordat ze hun opdrachten faalden werden ze ontslagen en runnen ze nu samen een bureau om cases op te lossen. Ze werken samen met de FBI ondanks dat deze een hekel aan hen hebben.

  De omschrijving klinkt bijna een beetje als Sherlock Holmes en dan met name de Elementary versie en dat klopt ook wel een beetje. Een leuke serie, met leuke cases, die veel te snel werd gecanceled.

  Imdb score: 7.2

  L

  Looking
  De serie Looking is er ook zo eentje waar de stekker veel te vroeg uit werd getrokken.
  De HBO serie over drie gay vrienden in San Fransisco en hun zoektocht naar liefde, vriendschap en zichzelf. Een realistische kijk op het leven van gay mannen.

  Ik vond dit echt een fantastische serie.
  Al moet ik eerlijk toegeven dat ik main character Patrick (Jonathan Gruff) niet altijd de meest logische keuzes vond maken en eigenlijk zijn twee mede spelers leuker vond.

  Een serie die dus ook veel te voortijdig is gestopt maar gelukkig nog wel een afronding in verhaal krijgt door middel van een tv film, die op 24 juli zal verschijnen.

  Imdb score: 8.3

  M

  Medium
  Verslaafd was ik aan deze serie toen ik er eenmaal mee begon.
  Medium vertelt het verhaal van Allison Dubbois, een vrouw die met haar man en drie kinderen leeft en probeert om haar rol in het gezin te combineren met haar werk om cases op te lossen met haar speciale gave: ze krijgt visioenen en communiceert met doden in haar slaap over hun dood.

  Ik vond dit zo’n goede serie. Het werd nergens echt mega eng, terwijl het toch een beetje een eng onderwerp kan zijn. Nu ik er zo over schrijf heb ik meteen weer zin om de hele serie te kijken.

  Imdb score: 6.9

  * Andere opties hier waren: Modern Family, Mom en Men In Trees.

  N

  New Girl
  YAAASSS, eh nee Jess (Zooey Deschanel) haar relatie is voorbij en ze komt te wonen in een loft samen met drie gozers.
  Die drie hebben er eigenlijk niet zo veel zin in dat ze bij hen komt te wonen maar al snel worden ze beste maatjes en beleven ze van alles met elkaar. Gelukkig is Jess niet de enige vrouw en kan ze rekenen op haar vriendin CeCe (Hannah Simone), een model, die al snel de aandacht trekt van Jess haar huisgenoten.

  Deze serie behoort echt tot mijn favorieten. Ik ga elke aflevering weer stuk.
  In het begin was Nick Miller (Jake Johnson) mijn favoriete karakter maar inmiddels ben ik helemaal team Winston (Lamorne Winston). Als je van comedy houdt, mag je deze niet missen.

  Imdb score: 7.8

  * Andere opties hier waren Nashville en Nieuwe Buren.

  O

  Once Upon A Time
  Ja jongens, als Disney fan zijnde kan ik hier alleen maar Once Upon A Time kiezen.
  De serie die alle Disney klassiekers op een nieuwe, unieke manier tot leven brengt.

  Emma Swan (Jennifer Morrison), een jonge vrouw met een niet al te makkelijk verleden wordt door een onbekend jongetje richting een klein stadje in Maine gelokt en komt er achter dat sprookjes daar niet alleen sprookjes zijn maar echt worden geloofd… Alle mensen in de stad hebben wel heel veel gelijkenissen met sprookjes karakters.

  Ik vind deze serie zo te gek! Al moet ik wel zeggen dat ik het derde seizoen iets minder vond, heeft de show gelukkig daarna het weer weten op te pakken. Wat leuk is, dat we elk seizoen nieuwe sprookjes figuren leren kennen.

  Imdb score: 8.0

  * Helaas moest ik hier twee hele toffe series laten schieten: Orphan Black (MUST SEE) en Orange Is The New Black.

  P

  Pushing Daisies
  Got a secret, can you keep it? Je dacht waarschijnlijk dat ik hier Pretty Little Liars zou noemen toch? Nou ja dat had ik bijna gedaan, want ik ben echt helemaal weg van die serie maar goed, wie niet!

  Ik heb hier gekozen voor een serie, die maar twee seizoenen werd uitgezonden maar waar ik ook helemaal fan van ben: Pushing Daisies. Een briljante serie, die wat mij betreft nog veel meer seizoenen had moeten worden uitgezonden.

  Het verhaal gaat over Ned (Lee Pace) een taartenmaker, die dode mensen/dieren/objecten weer tot leven kan wekken. Hij werkt samen met zijn weer tot leven gewekte liefde van zijn leven, een prive detective en een smoorverliefde serveerster om moordzaken op te lossen.

  Als je deze serie nooit hebt gezien: aarzel niet. Dit is briljante televisie.
  Let wel: het eindigt met een cliffhanger.

  Imdb score: 8.4

  * De andere optie hier was dus het briljante Pretty Little Liars en Private Practice.

  Q

  Quantico
  Jaaaa, ik volg een serie met een Q! Ook pas dit afgelopen seizoen, want Quantico is een vrij nieuwe serie. Het vertelt het verhaal van Alex Parrish een vrouw die in opleiding gaat om FBI agente te worden en maanden later wakker wordt in de resten van een terroristische aanslag met haar zelf als hoofd verdachte.

  Een ongelofelijk spannende serie, waar je wordt meegenomen naar de lessen die de FBI recruits krijgen op Quantico en naar de timeframe van de aanslagen en de jacht op Alex als verdachte.

  Gelukkig komt er een tweede seizoen, waar ik echt niet op kan wachten!

  Imdb score: 7.3

  R

  Revenge
  Wat heb ik van deze serie genoten. Vier seizoenen lang konden we zien hoe Emily probeerde om de familie Grayson te laten boeten voor de dood van haar vader en het feit dat ze hem als terrorist hebben verdorven.
  Emily, die in het echt Amanda Clarke heet komt met één doel naar de Hamptons: Wraak op de Grayson’s en dan met name op Victoria.
  Vooral het eerste seizoen van deze serie vond ik erg sterk, daarna werden de verhaallijnen soms wat belachelijk. Onnodige karakters die niet echt iets toevoegden. Een erg matig seizoen twee werd gelukkig goed gemaakt met een betere derde en vierde (tevens laatste) seizoen. Voor mij was vooral de relatie tussen Emily en partner in crime Nolan Ross wat deze serie te gek maakte.

  Imdb score:8.0

  * Ook tof maar helaas te kort voortgeleefd: Ringer & Ravenswood.

  S

  Scandal
  Laat ik eerst even zeggen: Dit was de moeilijkste letter.
  Ik heb zo veel series met een S gekeken namelijk.

  Toch kies ik voor Scandal. Ik houd van deze serie.
  Deze volg ik met mijn liefde, die ook de serie té gek vindt.
  Hij is vooral fan van het karakter Sally Langston (gespeeld door Kate Burton), ik ben vooral fan van Mellie (de vrouw van de president).

  We zien in deze serie Olivia Pope, een fixer die samen met haar team de problemen van anderen oplost, en de persoon die een affaire heeft met Fitzgerald the third. De president van de VS.
  Deze serie zit vol met snelle, felle dialogen, shock factors en durft huidige issues aan te kaarten.

  Een te gekke productie van Shonda Rhimes. Ja, ik ben team Shondaland.

  Imdb score: 7.9

  * Hier had ik heel veel andere opties. De voornaamste: Sex & The City. Andere opties waren: S1ngle, Save Me, Scorpion, Scream Queens, Scream (tv series), Shades Of Blue, Super Fun Night en Superstore.

  T

  The Mindy Project
  Dit is zo’n serie die ik eerst helemaal niet wilde zien. Ik dacht dat ik het heel stom zou vinden.
  Toen ik eenmaal begon heb ik binnen drie weken, de eerste drie seizoenen uitgekeken.
  Daarna hoorde ik dat het gecanceled was. Seriously?
  Gelukkig werd de serie opgepikt door Hulu en kunnen we er nu nog van genieten.
  Terwijl seizoen vier nog in volle gang is, komt seizoen vijf er namelijk ook aan.

  Mindy Lahiri is een ob/gyn van indiase afkomst die leeft in New York en haar persoonlijke dating leven probeert te balanceren met haar werk. Mindy is een beetje een vreemde eend, met rare opmerkingen en is absoluut niet onder stoelen of banken te schuiven.

  Ik moet altijd heel hard lachen om deze serie.
  De letter T was overigens ook een ramp om uit te kiezen maar ik koos uiteindelijk voor Mindy.

  Imdb score: 7.4

  * Andere opties: The Mysteries Of Laura (LOVE IT), The Flash, Telenovela, The Catch, The Hotwives of Orlando/Las Vegas, The New Normal en Trophy Wife.

  U

  UnREAL
  Poeh, dit is op het moment één van mijn lievelingsseries hoor.
  In UnREAL, dat nu aan zijn tweede seizoen is begonnen, volgen we een productieteam die een soort bachelorachtig programma maken genaamd Everlasting. We zien hoe ze hun eigen problemen hebben, hoe ze stoken tussen de kandidaten om betere tv te maken… het is heerlijke juicy drama.
  Een fantastische serie die iedereen moet zien. Ik kan er kort en krachtig over zijn.

  Imdb score: 7.9

  * Andere opties en tevens fantastische series: Ugly Betty en Unbreakable Kimmy Schmidt.

  V

  Veep
  Ik kijk geen series met een V, kwam ik achter.
  Daarom heb ik hier maar even deze serie genoteerd, die ik nog wel heel graag wil zien en op mijn ellendig lange to watch lijst staat. Vergeet ik ook niet dat ik die serie nog eens moet kijken.

  Imdb score: 8.1

  W

  Will & Grace
  Uiteraard kies ik hier Will & Grace. Deze staat zeker in mijn top vijf series ever.
  Ik heb alle afleveringen zo vaak gekeken. Als ik dit nu al schrijf wil ik het weer opzetten.
  Het verhaal over beste vrienden Will & Grace, hij een homo bij wie het maar niet wil lukken in relaties,
  zij een hetero die vroeger verliefd op hem was maar nu zijn beste vriendin is.
  Samen met hun twee andere vrienden Jack & Karen maken ze eigenlijk de meest bizarre dingen mee.

  Deze serie moet iedereen gezien hebben, al is het maar voor homo acceptatie.

  Imdb score: 7.2 (veel te laag).

  * Andere opties: Weeds en Web Therapy.

  Y

  Younger
  De enige serie met een Y die ik volg maar ik ben er nog maar net aan begonnen eigenlijk.
  Nadat Liza (Sutton Foster) per ongeluk jonger word ingeschat besluit ze, om haar carrière nieuw leven in te blazen door te doen alsof ze 26 is. Echter is dat niet zo makkelijk als het lijkt, aangezien ze ook een al wat oudere dochter heeft.
  In deze serie zien we ook actrice Hilary Duff.

  Imdb score 7.7

  X & Z

  Sorry. Niks.

  Dit was mijn ABC van televisie series. Wat zijn jouw favorieten?


  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb. (15)

  12 april 2017

  Zoals je misschien wel weet ben ik bezig met de Movie Challenge. Ik heb mijzelf als doel gesteld om dit jaar maar liefst 100 films te gaan kijken. Een doel waarvan ik dacht, dat het nog erg lastig zou worden […]

  Een ABC van mijn favoriete films.

  6 april 2016

  Op de website van Patricia zag ik dat zij meedeed aan de blogathon van De Filmkijker. Een origineel idee van Mettel Ray en nu is er dus een Nederlandse versie. Ik heb besloten om mijn film ABC ook met jullie […]

  Overzicht 2014: Top 10 Films

  31 december 2014

  In 2014 kwamen er weer genoeg films uit, waarvan ik er eigenlijk veel te weinig heb gezien. Toch heb ik er 10 op een rij weten te zetten waarvan ik denk dat je ze zeker een kans moet geven. 10 […]

  `