• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Derry Girls seizoen 1 (Netflix)

  Dat er op Netflix genoeg leuks is te zien dat hoef ik je niet te vertellen, dat er ook telkens toffe nieuwe series verschijnen ook niet. Het aanbod is echter behoorlijk en dan is keuzes maken soms best lastig. Wellicht maak ik het met dit artikel nog lastiger omdat je weer een serie aan je ‘to watch list’ kunt toevoegen.

  Een serie met dikke accenten.

  In de nieuwste Netflix aanwinst zien we hoe de zestien jarige Erin en haar vrienden en familie leven in Noord-Ierse Derry in de jaren ’90 ten tijde van ‘The troubles’ (een politieke en nationalistisch conflict aangewakkerd door gebeurtenissen uit de geschiedenis). We krijgen te zien hoe Erin en haar vrienden het hebben op de katholieke all girls school waar ze naar toe gaan samen met de enige jongen op school: James, tevens de Engelse neef van Erin’s vriendin Michelle en hoe ze omgaan met ‘The Troubles’.

  De serie is vooral komedie maar snijdt ook belangrijke onderwerpen aan en de Ierse accenten geven het net even dat beetje extra. Dat het zich in de jaren ’90 afspeelt wordt ook nog eens duidelijk gemaakt met de muziek die je door de zes afleveringen van het eerste seizoen hoort. Zo komen onder andere 2 Unlimited, Whigfield & Ace of Base voorbij. Voor mensen die de jaren ’90 bewust hebben meegemaakt puren herkenning dus.

  De karakters in de serie zijn allemaal stuk voor stuk hilarisch en voegen allemaal iets unieks toe aan de serie.
  Het is niet je standaard, tieners hebben issues verhaal. Uiteraard komen er wel wat dingetjes voorbij die herkenbaar zijn maar het is duidelijk dat er wel wordt geprobeerd om nergens aan clichés te hangen en om bepaalde issues op een zo originele en grappige manier te vertellen.

  Deze serie laat je gegarandeerd hardop lachen en het acteerwerk is fantastisch, dus je raakt ook echt geïnvesteerd in de karakters waardoor je na zes afleveringen eigenlijk nog meer wilt maar het seizoen al is afgelopen. Eigenlijk, is dat het enige minpunt die deze serie heeft: te weinig afleveringen.
  Gelukkig is een tweede seizoen al aangekondigd en dat is niet verbazingwekkend.

  Naast dat deze serie onwijs grappig is, de acteurs hun rollen goed spelen, ziet alles er ook gewoon goed uit. De kostuums kloppen, het camerawerk is goed gedaan en de verhalen zijn origineel.

  Dikke aanrader dus!

  Photo: Channel4


  2 reacties op “Derry Girls seizoen 1 (Netflix)

  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Review: X-Slim Max Control & Max Active.

  14 augustus 2018

  In alle eerlijkheid ben ik altijd wat skeptisch als het op supplementen aankomt die zogenaamd helpen bij afslanken. Toch ben ik ook wel iemand die wel vrij nieuwsgierig is aangelegd en daarom wel benieuwd was naar de X-Slim afslankproducten. Ik […]

  Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb. (15)

  12 april 2017

  Zoals je misschien wel weet ben ik bezig met de Movie Challenge. Ik heb mijzelf als doel gesteld om dit jaar maar liefst 100 films te gaan kijken. Een doel waarvan ik dacht, dat het nog erg lastig zou worden […]

  Altijd cadeau inspiratie met Coolgift.com

  24 mei 2018

  Cadeau´s kopen voor mensen kan soms heel erg makkelijk zijn maar vaak vind ik het toch vrij lastig. Soms kun je ondanks dat je mensen heel goed kent, toch met moeite een origineel cadeau verzinnen die dan ook nog eens […]

  `