• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Netflix series die ik op het moment volg.

  Het is al een tijd geleden dat ik iets schreef over series en aangezien ik toch wel een onwijze bingewatcher kan zijn vond ik het dan ook tijd om te delen welke series ik op het moment veelvuldig kijk.

  The Good Wife.

  Een serie die inmiddels al afgelopen is maar sinds kort staan alle seizoenen op Netflix. Dat is fijn, want ik vind het toch wel heel leuk om aan een serie te beginnen die je lekker achter elkaar door kunt kijken. Elke keer een week wachten of zelfs een hele zomerstop vind ik soms best irritant. The Good Wife was zo’n serie waarvan ik in het begin niet zeker wist of ik het leuk zou vinden en daarom had ik ooit besloten er aan te beginnen als ik niks beters te doen had, dat was toen de serie net uit kwam. Toen Netflix kwam en ik op een gegeven moment de serie daar zag, wist ik dat toch maar eens moest beginnen.

  Inmiddels zit ik zelf in het begin van seizoen zes. In totaal zijn er zeven seizoenen, dus ik heb nog ongeveer veertig afleveringen te gaan. Het eerste seizoen vond ik tof maar het was niet zo dat ik heel erg de behoefte had om constant te blijven kijken. Toch keek ik per week ongeveer tien afleveringen en soms, als ik niks anders te kijken had, zelfs wel meer.

  The Good Wife gaat over Alicia Florrick, die weer aan het werk moet nadat haar man de gevangenis in moet door een publiekelijk seks/corruptie schandaal. Ze pakt haar werk als advocate weer op om haar twee kinderen te onderhouden.
  Dat en het dealen met het schandaal van haar man in haar dagelijkse leven, plus de zaken waaraan ze moet werken zorgen voor genoeg drama.

  Vanaf seizoen drie begint de serie voor mij echt goed te worden. De eerste twee seizoenen vond ik wel lekker wegkijken maar daarna begint er toch meer tempo, betere verhaallijn en karakterontwikkeling te komen naar mijn mening. Daarnaast is het acteerwerk in de serie echt fantastisch. Een aanrader!

  Master Of None

  Een Netflix original, waarvan je sinds 12 mei het tweede seizoen kunt zien.
  Deze serie vond ik het eerste seizoen wel leuk maar het was niet zo dat ik in een razend tempo het eerste seizoen door ben gegaan. De tien afleveringen heb ik best nog wel lang over gedaan, want ondanks dat ik het leuk vond, pakte het me niet heel erg. Het tweede seizoen is inmiddels beschikbaar en aangezien ik vooral de laatste afleveringen van het eerste seizoen leuk vond, besloot ik toch te beginnen.

  Daar heb ik geen spijt van. Ik heb inmiddels acht van de tien afleveringen gezien en ik ben completely hooked. Dit tweede seizoen zal er zeker sneller doorheen gaan dan het eerste. Wellicht komt het doordat de locatie in de eerste twee afleveringen anders is, wellicht doordat het hoofdpersonage iets meer verfijnd is in zijn maniertjes of simpelweg omdat ik gewend ben aan de manier van verhaal vertellen.

  In de serie volgen we Dev, een dertiger van Indische afkomst die aan de slag wil acteur en zijn leven als New Yorker. Hij heeft een gevarieerde groep vrienden en de serie dealt dan ook met hedendaagse onderwerpen als werk, relaties, racisme en diversiteit. Voeg daar aan toe, dat het ontzettend slim geschreven is, met leuke verwijzingen en dingen die acteur en bedenker Aziz Ansari ook echt heeft meegemaakt. Dramedy gold.

  Unbreakable Kimmy Schmidt

  De vrolijke comedy over Kimmy, die na jaren lang in een bunker te hebben gewoond (denkend dat de wereld verging) in New York City gaat wonen nadat ze bevrijd was. Inmiddels is het derde seizoen net verschenen en zien we hoe Kimmy gaat studeren en weer stappen probeert te maken in de wereld waarvan ze zo veel heeft gemist. Uiteraard zien we haar roommate Titus weer terug, evenals huisbazin Lillian en haar ex-bazin Jacqueline. Dat zorgt weer voor komische taferelen. Zo zien we dit seizoen een Titus die zijn inner Beyonce vindt en is Lillian vooral bezig om in het verleden te willen blijven hangen.
  Ik heb inmiddels het hele nieuwe seizoen al weer uitgekeken en het was weer een vermakelijk seizoen met bovendien een hele verrassende cross-over in een aflevering, die je niet mag missen. Mocht je nog niet begonnen zijn aan deze serie en wil je iets luchtigs zien met gevatte grappen, dan is UKS zeker de moeite waard.

  Scorpion

  Twee seizoenen zijn er inmiddels te kijken van deze serie op Netflix. Een serie die deels gebaseerd is op genie/computerexpert Walter O’Brien, de oprichter van Scorpion Computer Services. In de serie zien we hoe het karakter Walter samen met zijn team van andere bijzonder intelligente mensen aan verschillende zaken werkt om mensen levens te redden en bepaalde rampen te voorkomen.
  De serie kijkt fijn weg, al moet ik er soms wel goed mijn hoofd bijhouden. We hebben hier namelijk te maken met slimme mensen, dus sommige termen zijn voor mij niet dingen die ik dagelijks hoor en waarvan ik geen weet heb. Dat maakt het ook wel weer interessant. Je ziet hoe slim deze mensen zijn maar ook dat ze sociaal gezien wel wat hulp nodig hebben, gelukkig hebben ze daar ook iemand voor in hun team. De serie behandelt eigenlijk elke aflevering waar ze aan moeten werken en het is telkens weer een race tegen de klok met verschillende wendingen waardoor het interessant en soms zelfs zenuwslopend is.

  Welke series volg jij op het moment?


  6 reacties op “Netflix series die ik op het moment volg.
  • Rob Alberts schreef:

   Ik volg jouw blog, als je dat ook een serie mag noemen.

   Zonnige groet,

  • Morgaine schreef:

   The Good Wife heb ik in 3 weken helemaal gezien, hahahaha bereid je voor op een slap einde, dat is alles wat ik zeg, en er is al nieuws dat er een spin off gaat komen met Diana.. maar dat hoef ik niet te zien, meestal blijft er weinig van over.

   Scorpion, ik ben al verder dan dat, toen het op Netflix kwam, was het allang op tv, en zit ik inmiddels in seizoen 3? of verder zelfs, weet ik niet eens, dat is wat ik irritant vind soms, dat op tv men verder is dan op netflix, ja ik weet rechten en zo…

   Designated Survivor seizoen 1, er komt duidelijk een twee aan, maar gisteravond is pas de laatste aflevering van seizoen 1 vrij gekomen, nu was ik hier pas van de week aan gestart, maar gisteravond ook uit gekeken, volgende op mijn lijst?

   The Keepers, in navolging van Making a murderer, moet dit nog beter zijn en nog meer intrigerend dan making a murderer, ga ik straks eens aan beginnen.

   X
   Morgaine onlangs geplaatst…9 Tips om muggen,fruitvliegjes en vliegen weg te houden.My Profile

   • Ricardo schreef:

    Ik heb gehoord dat The Good Fight wel weer heel erg goed is, dus wellicht dat ik het toch ga oppikken na The Good Wife. Designated Surivor heb ik het eerste seizoen gisteren ook van uit gekeken en ik vond de finale wat tegenvallen maar ben benieuwd naar seizoen twee. Ik begin nog even niet aan iets nieuws tot ik The Good Wife en Scorpion heb afgekeken.

  • Roos schreef:

   Scorpion lijkt me wel boeiend! Momenteel kijk ik How I met your mother, hilarisch, en Pretty Little Liars. Vriendlief en ik zijn net door Penny Dreadful heen, echt een aanrader als je van mystery-thrillers houdt. 🙂

  • Sammie schreef:

   Oh ik ken ze allemaal niet! Ik ben net klaar met Riverdale, vond ik een erg leuke serie.
   Sammie onlangs geplaatst…Bloomon, nieuwe koelkast en lekker eten.My Profile

  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Movie Challenge 2020

  4 januari 2021

  De films die ik in 2020 keek, op een rij: 1 Taxi Driver 2 The Informer 3 Hors Normes 4 The Addams Family 5 The Huntsman : Winter’s War 6 Hotel Transylvania 7 JoJo Rabbit (2x) 8 Playing With Fire […]

  Series die ik vroeger toen ik jonger was keek.

  20 maart 2017

  Zoals je misschien wel weet ben ik iemand die heel graag naar series kijkt. Netflix en Videoland zijn een beetje mijn Ben & Jerry’s! Series kijken is voor mij ultieme ontspanning en ik houd er van om me op die […]

  Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (5).

  4 mei 2016

  Vandaag heb ik weer een lijstje met vijf films die ik de afgelopen tijd heb bekeken. Hopelijk zit er nog iets tussen waarvan je denkt: “die wil ik ook nog zien”…. Paper Towns (2015) De film Paper Towns wilde ik […]

  `