• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Review: One Day At A Time (Netflix)

  Zomaar ineens, zonder al te veel aankondiging verscheen op 6 januari de comedy serie One Day At A Time op Netflix.
  Een original, van de streamingservice zelf. In eerste instantie trok het me uit de omschrijving niet zo aan.
  Het deed me meteen denken aan een soort Fuller House achtige show. Toen ik de trailer zag was ik echter toch wel benieuwd en besloot ik deze serie een kans te geven. Ik kan je alvast verklappen dat ik daar geen spijt van heb gehad.

  Verhaal en uitwerking.
  De serie vertelt het verhaal van Penelope, gespeeld door actrice Justina Machado. Zij zat vroeger in het leger maar werkt nu als zuster en heeft twee kinderen: Elena en Alex. Ze wonen gezamenlijk met de moeder van Penelope in een huis. Lydia (Rita Moreno), de moeder van Penelope is een weduwe van de nogal oude stempel.

  In de serie zien we hoe Penelope probeert het gezin te onderhouden en moet dealen met de afwezigheid van de vader van haar kinderen, haar eigen trauma’s uit het militaire leven en de relatie met haar moeder. Het Cubaanse gezin wordt veel ondersteund door de baas van het complex waarin ze wonen, Schneider.

  De serie is losjes gebaseerd op de gelijknamige tv hit uit 1975.
  Wat opvalt is dat vooral na de eerste aflevering (waar je echt even door heen moet), de serie echt steeds sterker wordt.
  Er is een mooie balans tussen comedy en drama en de onderwerpen die daarbij worden aangesneden. Zo zien we onderwerpen als seksisme, homoseksualiteit en trauma’s naar voren komen. De uitwerking is daarin echt heel sterk gedaan en de makers weten heel goed wanneer ze wel grappen kunnen gebruiken en wanneer niet. Daarnaast is de ontwikkeling van karakters bijzonder goed. Elk karakter krijgt aandacht en straalt op geheel eigen wijze.

  Acteerwerk.
  Wat me vooral is opgevallen is het bijzondere acteerwerk van actrices Justina Machado en Rita Moreno. Van die laatste wist ik al dat ze goed was maar ook in deze serie toont ze haar veelzijdigheid. Ze weet met enige regelmaat de gevoelige snaar te raken en haar comedische timing is fantastisch.
  De echte ontdekking is Machado, die in deze rol helemaal uit haar verf komt. Wat voornamelijk sterk is, is de manier waarop deze actrice van comedy naar drama schakelt. In een fractie van tijd kun je het ene moment heel hard om haar lachen en daarna meteen door haar geraakt worden en meeleven met haar karakter.

  De rollen van de kinderen worden ook goed gespeeld. Dat is soms met comedy series wel een dingetje. Neem Fuller House als voorbeeld, waar het acteerwerk niet echt heel denderend is. Deze jonge acteurs hebben gevoel voor timing en je merkt dat ze goed weten wie ze spelen.

  Aanrader!
  Ik zei het al, ik heb geen spijt dat ik toch besloten heb deze serie te zien. Voor mensen die van comedy houden is het sowieso een must-see! Uiteraard kun je bepaalde latino grappen verwachten omdat het over een Cubaans gezin gaat en ik was bang dat het er te dik bovenop zou liggen maar dat valt mee. Het wordt nergens te flauw en de serie weet nuance te behouden.
  Voor de mensen die niet echt van comedy houden, kan ik ook deze aanraden, er zit net genoeg drama in en de onderwerpen die worden aangesneden zijn actueel en goed uitgewerkt.

  One Day At A Time is een comedy met een hart van goud, die je niet mag missen.

  Heb jij deze serie al gekeken?

  *Hoofdfoto: Netflix


  10 reacties op “Review: One Day At A Time (Netflix)

  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Review: Alias Grace (Netflix)

  6 november 2017

  Het is geheel bij toeval dat ik de serie Alias Grace op Netflix heb bekeken. Ik drukte namelijk per ongeluk op de serie en besloot toen maar gewoon de eerste aflevering te bekijken. Ik had al wel de trailer voor […]

  Een ABC van mijn favoriete series!

  21 juni 2016

  Nadat ik een ABC van mijn favoriete films heb gepost vond ik het ook wel tijd om mijn series te delen in een ABC overzicht! Ik ben namelijk een ontzettende series kijker en heb dan ook een heleboel favorieten, die […]

  Review: De 12 van Oldenheim.

  6 juni 2017

  Het komt niet vaak voor dat ik onder de indruk ben van Nederlandse series. Vaak vind ik ze weinig origineel. Er zijn zoveel remakes van buitenlandse series dat ik me soms afvraag waar de originaliteit is gebleven. Toen ik zag […]

  `