• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Series die ik vroeger toen ik jonger was keek.

  Zoals je misschien wel weet ben ik iemand die heel graag naar series kijkt. Netflix en Videoland zijn een beetje mijn Ben & Jerry’s! Series kijken is voor mij ultieme ontspanning en ik houd er van om me op die momenten even in andere werelden te begeven. Wat ook fijn is aan series is dat je je daardoor soms beseft dat je het zelf niet zo slecht hebt als je ziet wat sommige karakters moeten doorstaan.
  Vroeger keek ik ook vrij veel televisie. Dat vond ik erg leuk. Genoeg leuke animatieseries toen ik kleiner was maar ook toen ik iets ouder werd waren er leuke series die ik graag volgde. Vandaag bespreek ik er vijf, die me erg zijn bijgebleven.

  Punky Brewster.
  Deze serie kwam elke zondagochtend op Kindernet voorbij. Ik moest altijd naar de kerk op zondag en dit was dan de serie die ik keek als we uit de kerk kwamen. Je kan je voorstellen dat als de kerkdienst uitliep dat ik niet blij was, want ik wilde niks missen natuurlijk. Punky was geen animatie serie en dat maakte het misschien wel leuker.
  Het verhaal gaat dus over een meisje die bij haar pleegvader woont samen met haar hond en die met haar vrienden van alles beleeft. Voor mij een verhaal waar ik echt een connectie mee had omdat ik ook in een pleeggezin opgroeide. Deze serie werd tussen 1984 en 1988 op NBC in Amerika uitgezonden maar bij ons in Nederland was deze serie van 1997 tot 1999 te bekijken.

  Shin Chan.
  Toen FoxKids/Jetix deze serie uitzond was ik al een puber. De serie werd volgens wikipedia tussen 2003 en 2007 uitgezonden.
  Wat zou betekenen dat ik zelfs al puber af was maar ik heb zelf het idee dat het echt eerder werd uitgezonden. Wellicht dat het gewoon klopt hoor, want ik had een jonger pleegzusje die er naar keek en waar ik dan wel eens meekeek. Toch lijkt het al veel langer geleden dat de animatieserie over de brutale vijf jarige Shin Chan iedere ouder in Nederland deed shockeren. Dit kind was namelijk nogal oversekst, brutaal en nam geen blad voor de mond. Laten we het dan nog niet eens hebben over de bloten billen boogie die ineens reuze populair werd.

  Full House.
  Nou ja deze serie keek ik niet heel bewust ofzo, het was gewoon altijd op televisie. Echt, altijd. Ik keek dus voornamelijk losse afleveringen maar die vond ik als kind altijd heel erg leuk om te zien. De serie begon in 1987 en eindigde in 1995.
  Het verhaal is natuurlijk wel bij iedereen bekend dus daar hoef ik ook niet zo veel over te zeggen. Ik heb een tijd terug de eerste aflevering van Fuller House gekeken en ik moet je zeggen dat ik dat vreselijk vond. Wat een slechte acteurs zijn het eigenlijk. Eerlijk is eerlijk, als ik nu ook oude afleveringen van deze zie vind ik het ook echt tenenkrommend.

  Pittige Tijden.
  Ja echt een serie kunnen we het niet noemen. Het was meer een segment in Telekids. Carlo & Irene die toen al heerlijk anderen aan het nadoen waren, ver voor hun TV Kantine avonturen. Speciaal voor Telekids maakten zij een parodie op GTST.
  In Pittige tijdens speelden ze dus verschillende karakters uit de serie na. Uiteraard met de stompzinnigste verhaallijnen en heel erg overdreven. De gasten in Telekids waren deden dan vaak mee in gastrolletjes, want het werd allemaal live gedaan.
  Leukste was natuurlijk als een GTST acteur dan zijn of haar eigen karakter kwam spelen. Laten we trouwens ook de liedjes niet vergeten. Soap, soap wij willen soap… Ik ga nog steeds stuk als ik er aan denk.

  Breaker High.
  Ja geloof het of niet, mega lekkere hunk Ryan Gosling was in deze serie te zien! In 2000 en 2001 werd deze serie op FoxKids uitgezonden. We liepen in Nederland lekker achter want in Amerika was deze serie al twee jaar eerder te zien.
  De serie gaat over een groep tieners die highschool volgen op een cruiseship en daar van alles beleven. 44 afleveringen zijn er uiteindelijk gemaakt, dus een heel lang leven heeft de serie niet gehad en ondanks dat het karakter van Gosling irritant was, was ie toen toch best al leuk om te zien.

  Ik zou nog wel een aantal kunnen opnoemen maar ik denk dat ik die gewoon voor een vervolg bewaar.
  Heb jij deze series wel eens gezien?


  19 reacties op “Series die ik vroeger toen ik jonger was keek.

  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Review: Nieuwe Buren seizoen 2.

  2 december 2016

  De Nederlandse serie Nieuwe Buren is sinds kort weer te zien, tenminste voor de gebruikers van Videoland. Het tweede seizoen is namelijk vorige week vrijdag in zijn totaliteit verschenen en deze heb ik al helemaal bekeken. In het kort waar […]

  Het beste van 2015: Favoriete films.

  30 december 2015

  Dit jaar heb ik eigenlijk weer te weinig nieuwe films gekeken, al waren het er meer dan in 2014 en kon ik een paar gewoonweg niet kwijt in een top tien. Dit jaar keek ik vooral films die ik al […]

  The Man From U.N.C.L.E.

  3 september 2015

  Iemand die je niet meer zo vaak ziet in films is Hugh Grant, je weet wel, die Engelse acteur die je veelal kent van romantische films zoals Notting Hill en Two Weeks Notice. De laatste jaren heeft hij niet zo […]

  `