• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Vijf comedy series die je misschien gemist hebt.

  Hier in Nederland krijgen we lang niet alle comedy series die in de Verenigde Staten of in de UK gemaakt worden te zien. Het zijn er gewoon simpelweg te veel.
  Gelukkig is daar nu Netflix, die dat aanbod al wat ruimer maakt. Wat je niet op televisie vindt kun je wellicht nog op de online streaming service bekijken. Hartstikke fijn.

  Ik vind het heerlijk om series te kijken en daar horen ook comedy’s bij.
  Gewoon een half uurtje niet te moeilijke televisie die wel vermakelijk is.
  Er zijn genoeg slechte comedies dus het is altijd wel even de pareltjes vinden.
  Meestal begin ik in september als de nieuwe series in de VS met het kijken van pilot afleveringen van series.
  Daar vind ik dan een paar leuke tussen. Helaas heb ik op comedy vlak niet vaak geluk:
  Alle series die ik leuk vind worden al na één of twee seizoenen gecanceled.

  Ik ga er toch vijf op een rij voor je zetten!

  Series die hier wel op Netflix te zien zijn, of helemaal niet en die je absoluut eens moet proberen ondanks dat ze niet net als een serie zoals Friends jaren op televisie zijn geweest.

  1. Happy Endings.
  happyendings1
  Een serie over zes vrienden. Klinkt bekend in de oren?
  Ja, ik dacht eerst ook dat we een soort Friends rip-off zouden krijgen.
  Valt wel mee. Al zit er ook in deze vriendengroep familie.
  Dit keer twee zussen Alex en Jane. Totaal verschillende types overigens.
  Jane is getrouwd met Brad en Alex laat op haar trouwdag haar verloofde bij het altaar achter voor een ander.
  Die verloofde is Dave, ook onderdeel van de vriendengroep. Dan heb je nog Max en Penny, hij is homo maar totaal niet stereotyperend (verfrissend voor Amerikaanse televisie) en zij is hopeloos op zoek naar de liefde. Een serie die het 3 seizoenen vol hield in de VS en wat mij betreft nog jaren had mogen doorgaan. Super hilarisch (vooral Jane is fantastisch) en garant voor goede oneliners.

  2. Don’t Trust The Bitch In Apartment 23.
  bitch
  Ja, ja en nog eens ja! Wat een heerlijke serie is dit.
  Ik kijk deze op het moment weer, voor de derde keer al overigens.
  Dat is ook niet heel moeilijk, want de serie werd maar twee seizoenen uitgezonden en daarna werd de stekker er uitgetrokken. Helaas pindakaas. De afleveringen die er zijn, die je moet echt zien.
  De op carrière gerichte June verhuisd naar New York voor een baan op Wall Street, ze heeft het helemaal voor elkaar totdat ze op de eerste werkdag ineens werkloos is en geen huis meer heeft.
  Ze word gedwongen te gaan samen wonen en eindigt bij Chloë, een selfmade party girl met als beste vriend Dawson’s Creek ster James van der Beek (die op hilarische wijze zichzelf speelt). De bitch in apartement 23 maakt June het leven zuur en June probeert koste wat kost om Chloë iets meer humaan te maken. Dat zorgt voor hilarische taferelen en soms nogal groffe humor en over de top geacteerde scènes. Zien!

  3. The Mindy Project.
  mindy
  Ik zal eerlijk zijn: Dit leek me echt niks.
  Euh, dat had ik even mis. Ik ben ooit begonnen met kijken en vond de eerste aflevering wel oké.
  Daarna heb ik het gelaten voor wat het was. Totdat ik zin had in een comedy en zag dat het op Netflix stond.
  Binnen twee weken had ik de eerste drie seizoenen gekeken. Toen ik er klaar mee was moest ik helaas lezen dat ook deze show gecanceled was. Shit…

  Gelukkig bleek het einde nog niet in zicht, de serie is opgepikt door de Amerikaanse tegenhanger van Netflix voor een vierde seizoen met maar liefst 26 afleveringen. Enige nadeel: Of het dan hier nog op Netflix verschijnt lijkt me een kleine kans.

  Anyway, de serie gaat over Mindy, een dokter die onwijs van de romantische komedies is en haar leven dan ook op die manier ziet en probeert in te vullen. Dit zorgt voor leuke en ook voor tenenkrommende situaties soms maar het is echt een serie die de moeite waard is om te zien. Daarbij zijn de bijrollen ook erg leuk.

  4. The New Normal.
  newnormal
  Een serie die het maar één seizoen heeft volgehouden maar waar het verhaal wel netjes van is afgerond.
  Dat is dan wel weer fijn, want vaak wordt een show gecanceled en blijf je dus met een onafgemaakt verhaal zitten.

  Het verhaal gaat over single moeder Goldie die draagmoeder wordt voor David & Bryan, die graag samen een kind willen. Samen met haar eigen kind Shania trekt ze bij de twee in om voor hen een kind te dragen.
  Dit zorgt voor hilarische momenten. De toevoeging van Bryan’s assistente Rocky en Goldie’s homohatende moeder Jane zorgen voor net dat beetje meer pit. Een serie waar je veel om zult lachen maar wel gepaard met een mooie boodschap in elke aflevering.

  Wat mij betreft doodzonde dat deze serie niet langer is uitgezonden.

  5. Trophy Wife.
  trophy-wife_gif3
  Ook zo’n serie die maar één seizoen is uitgezonden. Zo zonde, want ook deze serie zorgde voor heel wat lachmomenten bij mij. Een beetje een Modern Family achtige settig maar dan net iets anders.
  In deze serie draait het om Kate, een voormalige party girl die getrouwd is met de oudere Pete.
  Hij heeft al drie kinderen. De twee oudste met zijn eerste echtgenote, chirurg Diane en de jongste (geadopteerd) met zijn tweede echtgenote, de excentrieke Jackie.

  Kate moet dus om zien te gaan met dit nieuwe leven en daarbij ook de bemoeienissen van de twee ex-echtgenotes die nog een grote rol spelen in het leven van haar man.
  Een ontzettende leuke serie met als uitblinker actrice Marcia Gay Harden, die absoluut de show steelt als de perfectioniste Diane.

  Tijd voor een dagje series kijken dus, welke comedy serie vind jij helemaal te gek en moet ik zeker nog zien? Laat het me weten!


  CommentLuv badge
  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (4).

  11 april 2016

  Ik heb weer een aantal films bekeken de laatste tijd, ik moet ook zeggen dat ik de laatste tijd ook echt veel meer films ben gaan kijken. Het had een tijdje stil gelegen maar ik merk dat ik nog veel […]

  Review: Alias Grace (Netflix)

  6 november 2017

  Het is geheel bij toeval dat ik de serie Alias Grace op Netflix heb bekeken. Ik drukte namelijk per ongeluk op de serie en besloot toen maar gewoon de eerste aflevering te bekijken. Ik had al wel de trailer voor […]

  Jurrasic World.

  22 juni 2015

  Ik kan het me nog goed herinneren. Als kleine jongen vond ik Dinosaurussen geweldig. Tot het moment dat ik Jurrasic Park keek, toen vond ik het toch wel wat minder. Wat vond ik het eng, dat eerste deel. Zelfs laatst […]

  `