• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Het beste van 2015: Favoriete films.

  Dit jaar heb ik eigenlijk weer te weinig nieuwe films gekeken, al waren het er meer dan in 2014 en kon ik een paar gewoonweg niet kwijt in een top tien. Dit jaar keek ik vooral films die ik al bekeken had maar uiteraard zag ik ook films die dit jaar gereleased werden. De volgende films waren mijn favorieten:

  Minions
  minionsgif
  Het verhaal over de gele mannetjes uit de Despicable Me films, die je leert kennen voor hun tijd met Gru en hun zoektocht naar de perfecte schurk om te dienen. Na een aantal mislukte pogingen komen ze terecht bij Scarlett Overkill en gaan ze voor haar aan het werk, dat loopt echter anders dan de bedoeling is.
  Deze film zit weer vol met grappige momenten en hilarisch gevonden dingen. Toch vond ik het wel minder dan de Despicable Me films, maar deze kon me toch ook echt wel weer genoeg boeien. Inmiddels heb ik de film na mijn bioscoop bezoek nog een keer bekeken.

  7/10

  Jurassic World
  jurassicworldgif
  Daar was ‘ie dan, jaren na de laatste Jurassic Park film konden we dit jaar weer genieten van de Dinosaurussen maar nu in Jurassic World. Nog steeds in een park maar nu een hypermoderne die al jaren lang goed loopt maar nu krijgt te kampen met teruglopende bezoekers. Er word een Dinosaurus gemaakt die genetisch is aangepast en als die ontsnapt gaat het natuurlijk helemaal mis. Deze film zag ik zelf ik iMax en dat was behoorlijk indrukwekkend. Vooral de eindscène vond ik erg gaaf. Het verhaal is verder uiteraard niet het meest interessante maar wel erg vermakelijk! Jake Johnson (Nick Miller uit New Girl) heeft de meest hilarische bijrol overigens.

  7.3/10

  Woman In Gold
  womaningoldgif
  Helen Mirren en Ryan Reynolds schitteren in dit verhaal over de Oostenrijkse Maria Altmann, een Joodse vluchteling die als sinds de Tweede Wereld Oorlog in America woont en nu het schilderij van haar tante terug wil. Een schilderij die door Duitse Nazi’s is geplunderd en in een Oostenrijks museum hangt.
  Een prachtig en ontroerend verhaal met uitstekend acteerwerk van Mirren en Reynolds.

  7.5/10

  Lila & Eve
  lila&evegif
  Over deze sterke films schreef ik al in een eerdere blogpost.
  Viola Davis en Jennifer Lopez schitteren als twee om hun dode kinderen rouwende vrouwen, die besluiten om wraak te nemen op de personen verantwoordelijk voor hun dood.
  Een film met een verrassend einde die wordt gedragen door de twee actrices en waarin vooral Lopez laat zien dat ze niet moet worden onderschat. Natuurlijk weten we al van Davis dat ze een actrice is van formaat, ze won niet voor niets een Emmy voor haar rol in How To Get Away With Murder.

  7.8/10

  Cinderella
  cinderellagif
  Waar dit verhaal over gaat lijkt me niet echt nodig te herhalen. Het welbekende sprookje van Cinderella dit keer tot leven gebracht met echte acteurs. Lily James uit Downton Abbey onder andere, speelt in deze film Cinderella en zet goed werk neer. Daarnaast is het uiteraard Cate Blanchett die de rol steelt als boze stiefmoeder en is Helena Bonham Carter te zien als Fairy Godmother.
  Deze film heb ik inmiddels ook al twee keer gezien dit jaar.

  8/10

  The Man From U.N.C.L.E.
  manfromunclegif
  Een hilarisch verhaal over een Amerikaanse en een Russische spion die elkaar niet mogen en samen moeten werken om een Duitse dame in veiligheid te houden en ervoor moeten zorgen dat een mysterieuze criminele organisatie niet nucleaire wapens kunnen laten maken door haar oom.
  Een erg vermakelijke film waarin vooral Armie Hammer schittert als de Russische spion. Een film die ik bij toeval maar eens ging checken in de bioscoop en echt één van de grote verrassingen vond.

  8.3/10

  Birdman (or The Unexpected Virtue of Ignorance)

  birdmangif
  Eigenlijk kun je zeggen dat deze uit 2014 komt maar de officiële release was hier toch echt in Januari van dit jaar. Een verhaal over een acteur in het slop die maar moeilijk om kan gaan met het feit dat hij niet meer de grootste acteur is die er rondloopt. We zien hoe hij zich voorbereid op zijn nieuwste rol op Broadway en omgaat met de mensen om hem heen.

  Een fantastische film, met geweldig acteerwerk van hoofdrolspeler Michael Keaton. De film won Oscar voor beste film overigens.

  8.5/10

  The Imitation Game
  theimitationgamegif
  Ook zo’n film die er al in 2014 was maar bij ons in Januari in de bioscopen uit kwam. The Imitation Game vertelt het verhaal over Alan Turing die tijdens de Tweede Wereld Oorlog de Enigma Code probeert te kraken.
  Een ontzettend mooie film met een geweldige acteerprestatie van Benedict Cumberbatch, die niet voor niets voor een Oscar werd genomineerd voor deze rol. Fijn ook is dat Keira Knightley prominent in deze film aanwezig is, één van mijn favoriete actrices.

  8.7/10

  The Age Of Adaline
  ageofadalinegif
  Na een tragisch ongeluk wordt Adaline (Blake Lively) niet meer ouder en ziet ze de mensen om haar heen ouder worden terwijl zij dat niet doet. Na jarenlang van overal naar nergens naar toe verhuizen onder andere namen ontmoet ze op een gegeven moment een man (Michiel Huisman) waarop ze weer verliefd wordt maar dat zorgt voor de nodige complicaties.
  Dit vond ik dus echt zo’n mooie film, ik heb hem inmiddels al drie keer gezien. Op één of andere manier raakte dit verhaal me heel erg. Geen idee waarom precies maar dat is wel de reden dat deze zo hoog in mijn lijstje staat.

  9/10

  Inside Out
  insideoutgif
  Niet alleen de beste animatie gemaakt dit jaar maar voor mij ook de beste film.
  Dit verhaal vertelt het verhaal over de emoties van een meisje dat net verhuisd is en haar draai moet vinden in een nieuwe woonplaats waar ze niemand kent. De emoties weten niet hoe ze met deze veranderingen moeten omgaan en er ontstaat conflict waardoor er dingen niet helemaal gaan zoals ze zouden moeten gaan.
  Een leuke, hilarische film met een hele mooie boodschap. Als je deze nog niet hebt gezien: DOEN!

  9.5/10

  Wat was jouw favoriete film van dit jaar?


  CommentLuv badge
  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  De tien mooiste liedjes uit Grey’s Anatomy.

  15 januari 2016

  Al twaalf seizoenen lang volg ik de serie Grey’s Anatomy trouw op de voet. Ik kan wel zeggen, dat het mijn lievelingsprogramma is en ik heb nog nooit een aflevering gemist. Eerlijk waar, ik heb sommige afleveringen wel drie of […]

  Movie Challenge 2020

  4 januari 2021

  De films die ik in 2020 keek, op een rij: 1 Taxi Driver 2 The Informer 3 Hors Normes 4 The Addams Family 5 The Huntsman : Winter’s War 6 Hotel Transylvania 7 JoJo Rabbit (2x) 8 Playing With Fire […]

  Minions

  11 juli 2015

  Eindelijk is ie er dan! De enige echte Minion film. Dit keer geen bijrol voor de gele mannetjes met blauwe tuinbroekjes. Nee! Nu zijn zij het stralende middelpunt van het verhaal. Waar dat verhaal dan over gaat? Eigenlijk gaan we […]

  `