• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Jaaroverzicht 2017.

  Gelukkig Nieuwjaar!

  Het is inmiddels 2018 en ik hoop dat iedereen een onwijs leuke jaarwisseling heeft gehad!
  Ik heb het erg leuk gehad en verheug me op dit nieuwe jaar. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.
  Wat betreft bloggen ga ik het net zo doen als vorig jaar: wanneer ik er zin in heb. Heb wel gemerkt dat bloggen niet meer de grootste prioriteit in mijn leven heeft en dat het wel een stuk minder is geworden maar vind het af en toe nog steeds leuk om te doen dus heb besloten om mijn blog in ieder geval nog even voort te laten bestaan. Ik heb serieus overwogen helemaal te stoppen maar dat vind ik zonde. En wie weet, dat ik over een half jaar juist weer veel meer te vertellen heb of kwijt wil en dan zou het zonde zijn als dat niet meer kan.

  Ik vind het altijd leuk om af te sluiten met een jaaroverzicht maar dat had ik nog niet gedaan. Eigenlijk wel bewust, want ik wilde nu het nieuwe jaar beginnen met een terugblik op het jaar 2017, waarin ik mijn “Best of…” lijstjes ga delen.
  2017 was voor mij persoonlijk niet echt een denderend jaar dus daarom wil ik me ook focussen op de dingen die ik wel leuk vond. Artikelen die het beste werden gelezen, favoriete muziek, films en dat soort dingen!

  Aangezien ik het al over mijn blog had in de intro, begin ik dus ook met de vijf best gelezen artikelen die ik in 2017 schreef.

  Best gelezen artikelen 2017.

  1. Waarom ik op de Partij voor de Dieren stem.
  Dit jaar waren er natuurlijk de verkiezingen en ging ik ook weer netjes naar de stembus. Ik stemde dit jaar op de Partij voor de Dieren en vertelde in een artikel waarom ik hiervoor koos. Wat mijn beweegredenen waren. Niet om mensen te overtuigen om hetzelfde te stemmen, want iedereen moet zelf een mening vormen en kiezen. Wel wilde ik graag mensen bewust maken dat stemmen belangrijk is. Het artikel werd door de partij zelf opgepikt en gedeeld op hun Facebook pagina vlak na publicatie en daar kwam ik zelf pas later achter toen ik zag dat de statistieken aan het ontploffen waren op de website.
  Uiteindelijk is het stuk door 3660 mensen gelezen. Een persoonlijk hoogtepunt.

  Publicatie: 14 maart 2017.

  2. Review: De 12 van Oldenheim.
  Dat persoonlijk hoogtepunt van nummer 1 gaat echter ingehaald worden door dit artikel. Ik kan het zelf bijna niet geloven maar het verschil tussen de twee best gelezen artikelen is 3 lezers. 3657 mensen lazen mijn review over de Videoland original serie De 12 van Oldenheim. Dit is zo’n artikel die op de eerste dag door zo’n honderd mensen werd gelezen maar daarna dus constant via google door mensen is gevonden en tot op de dag van vandaag dus nog steeds bekeken wordt. Vind ik hartstikke leuk dus een reden om in 2018 wat vaker series te reviewen lijkt me zo!

  Publicatie: 6 juni 2017.

  3. Eurovisie Songfestival 2017: Mijn voorspellingen en favorieten.
  Uiteraard was er dit jaar ook weer het Eurovisie Songfestival, waar Nederland dit keer meedeed met de meiden van OG3NE. Ik dacht dat de dames wel een 5e plek konden halen maar zat er behoorlijk naast. Ze werden uiteindelijk elfde. Ik zat sowieso qua voorspellingen totaal verkeerd hoor maar ondanks dat ik voorspelde dat Portugal 2e zou worden, liet ik ook doorschemeren dat het zomaar eens 1e zou kunnen worden, en dat deed het. Mijn eigen favoriet was de Italiaan Francesco Gabanni, de gedoodverfde winnaar, die uiteindelijk niet eens de top 5 behaalde. Het artikel werd in ieder geval massaal gelezen, dus ook het volgende songfestival zal ik mijn favorieten en voorspellingen delen.

  Publicatie: 9 Mei 2017.

  4. Met je blote kont op Instagram.
  Je ziet het vaak genoeg, mensen die hun blote billen showen op Instagram. Altijd leuke reacties enzo, dus ik was benieuwd wat er zou gebeuren als ik dat ook deed. Ik plaatste een foto, waar je eigenlijk maar een klein beetje bil zag en wachtte af hoe de reacties zouden zijn. Ik moet zeggen dat het me niet verbaasde. Ik doe zoiets, en er komt kritiek. Heb ik dan te brave mensen in mijn omgeving die niks gewend zijn, of sta ik te dichtbij die mensen dat het ineens niet kan? Ik schreef er een artikel over, want dat was de hele insteek van de foto.

  Publicatie: 17 Januari 2017.

  5. Grindr ergernissen.
  Sinds oktober 2016 weer single, dus dat betekent dat ik ook weer gebruik maak van dating apps. Laten we eerlijk zijn, dat is niet altijd rozengeur & vodka lime. Vooral bij Grindr irriteer ik me soms door aan de manier waarop mensen je berichten sturen of gewoon al door dingen die er in profielen staan. Daar moest ik natuurlijk iets over schrijven en jullie lazen het ook massaal.

  Publicatie: 8 Februari 2017.

  Wat opvalt is dat de meest gelezen artikelen uit de eerste helft van 2017 komen. Niet heel gek, want toen was ik toch iets meer met bloggen bezig dan de tweede helft van het jaar. Iedereen: bedankt voor het lezen!

  Favoriete liedjes!

  Ik heb dit jaar echt bijzonder minder vaak over muziek gekletst dan ik voorheen altijd deed. Heel eerlijk? Volgens mij interesseert het niemand echt zo welke muziek ik goed vind. Toch ga ik jullie lekker lastig vallen met mijn top 3 favoriete liedjes van 2017 en heb ik een mooi Spotify lijstje met een Top 100 aan liedjes die je kunt beluisteren als je dat leuk vindt, dat lijstje met 100 liedjes heb ik gemaakt uit een lijst met 556 nummers die ik 2017 aan mijn favorieten toevoegde.

  1. Kesha – Praying.
  Als er een artiest is die dit jaar de meest onverwachte comeback maakte dan is dat zangeres Kesha. Een jarenlange battle tegen producer Dr. Luke, maakte dat ik totaal niet rekende op nieuwe muziek van haar en toch was het daar ineens.
  Bovendien verraste ze vriend en vijand met een andere sound en liet ze vocalen horen die niemand aan had zien komen. Mensen waren zo verbaasd op de hoge noot in de bridge van dit nummer, dat er spontaan reactievideos op youtube verschenen die te hysterisch voor woorden zijn. Het nummer is sterk, de lyrics zijn powerful en alleen daarom al is Praying mijn favoriete song van het jaar. Kesha is overigens ook genomineerd voor een Grammy met dit nummer en ik hoop van harte dat ze hem wint, want ik kan me niemand bedenken die de prijs meer verdiend dan deze powervrouw.

  2. Mariah Carey – The Star.
  Waarschijnlijk aan bijna iedereen voorbij gegaan maar Mariah Carey bracht deze prachtig ballad eind 2017 uit, als titelsong voor de film ‘The Star’. Wellicht qua timing niet heel handig aangezien rond de kerst iedereen zich alleen maar focust op haar kerstnummers maar desalniettemin is dit wel weer een prachtige song. Mariah’s vocalen zijn mooi, haar kindjes zingen mee en het is een typische powerballad met een mooie boodschap. Ik vind persoonlijk dat de zangeres de laatste jaren weer erg onderschat wordt, maar wie ben ik. Het nummer is in ieder geval genomineerd voor een Golden Globe, als beste titelsong voor een film dus aan de kwaliteit ligt het zeker niet.

  3. Lorde – Green Light.
  Zo’n nummer die ik ook echt grijs heb gedraaid. De eerste single van haar tweede album Melodrama was ook best onverwacht. We kennen Lorde natuurlijk van megahit Royals en dat was een hele andere sound. Ik weet niet wat het is aan dit nummer, wat het zo fantastisch maakt maar ik denk dat er voor mij gewoon een onwijs gevoel van vrijheid in zit. De vocalen, de lyrics, de instrumentatie. Het klopt gewoon.

  De rest van mijn honderd favoriete liedjes van 2017 kun je hier beluisteren.

  Favoriete albums.

  Uiteraard kwamen er ook weer een heleboel te gekke albums uit en was het weer behoorlijk lastig om te kiezen dus ik huil al bijna dat ik sommige albums niet gewoon in de top 10 kon wurmen, maar ja dan was het geen top 10 dus helaas.

  1 Kesha – Rainbow
  2 Sam Smith – The Thrill Of It All
  3 Roxeanne Hazes – In Mijn Bloed
  4 James Vincent McMorrow – True Care
  5 a balladeer – December
  6 Lorde – Melodrama
  7 P!nk – Beautiful Trauma
  8 Taylor Swift – Reputation
  9 Niall Horan – Flicker
  10 Jessie Ware – Glasshouse

  Favoriete films.

  In mijn komende movie challenge update kun je een hele waslijst zien van films die ik in 2017 keek maar hier deel ik de films die dit jaar uit zijn gekomen en tot mijn 10 favorieten behoren.

  1 Beauty & The Beast
  2 La La Land
  3 Moonlight
  4 Hidden Figures
  5 A Street Cat Named Bob
  6 Contratiempo
  7 A Monster Calls
  8 Manchester By The Sea
  9 Get Out
  10 Split

  Ik heb best veel films gezien in 2017 maar moet hierbij wel vermelden dat de nieuwste Disneyfilm Coco, nog niet door mij gezien is en anders waarschijnlijk wel in deze top 10 had gestaan.

  Favoriete series.

  Uiteraard kwamen er in 2017 ook weer veel te gekke nieuwe series uit. Ik heb voor dit lijstje dan ook echt gekeken naar de nieuwe series die we hebben mogen verwelkomen. Natuurlijk zijn er series die al veel langer bestaan en waar we ook weer van konden genieten zoals Stranger Things, Grace & Frankie of mijn all-time favorite Grey’s Anatomy. Dit lijstje draait echter alleen om de series die in 2017 het daglicht zagen.

  1 DARK (Netflix)
  2 13 Reasons Why (Netflix)
  3 The Handmaid’s Tale (Videoland)
  4 The Sinner (Netflix)
  5 Claws
  6 Alias Grace (Netflix)

  7 Daytime Divas
  8 Santa Clarita Diet (Netflix)
  9 De 12 Van Oldenheim (Videoland)
  10 GLOW (Netflix)

  Ik wil hierbij nog even zeggen dat Will & Grace eigenlijk de beste was van 2017, maar aangezien het officieel gezien geen nieuwe serie is vond ik het wat raar om die te benoemen. Moet wel gezegd worden, wat ben ik blij dat het weer terug is. Ook nog even te benoemen is dat ik ook onwijs leefde voor Rupaul’s Drag Race season 9, kun je gewoon op Netflix kijken mocht je het gemist hebben.

  Bij deze mijn favorieten van 2017, wat waren jouw favorieten?


  4 reacties op “Jaaroverzicht 2017.
  • Morgaine schreef:

   Zit je nog steeds in Leeuwarden? Zo ja, ik ook met regelmaat nu.

   Mijn favorieten vind je terug op mijn eigen blog, en het komt goed, ik wens jou een heel fijn nieuwjaar toe, dat al je wensen en dromen uit mogen komen. En dat meen ik!

   Liefs,
   dikke knuffel
   X

  • marleen schreef:

   Leuk overzicht! Ik heb echt een beetje dezelfde smaak, zowel qua muziek als qua series! 🙂 Dat 2018 maar net zoveel mag brengen als 2017 😉
   marleen onlangs geplaatst…Fatshaming & looksshaming – Obsessief bezig zijn met uiterlijk & gewichtMy Profile

  • Jenn schreef:

   Mooi overzicht! Het beste voor het nieuwe jaar!
   Jenn onlangs geplaatst…Happy New You 2018My Profile

  • Anne schreef:

   Blijkbaar heb ik meegedaan aan een trend (had ik gemakkelijk kunnen weten) en dus ook mijn (17) favorieten van 2017 op een rij gezet – ook ondanks een *&^!! jaar. Ik moet zeggen dat ik meer dan aangenaam verrast ben, niet alleen door je muziek smaak (thanks for the heads up wat betreft Kesha! – die-hard fan sinds haar 1e -hilarische- album, alleen echt onder een rots geleefd in ’17..), maar zeker ook door je blog als geheel (niet álles gelezen natuurlijk.. hèhè)! Ik noteer je linkje want ik kom sowieso nog eens lezen.. ik acht de kans niet gek klein dat ‘readalong’ in mijn 2018 fav’s-list komt te staan 😉

   Een fijne ‘rest’ van 2018 nog 🙂

  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (9).

  10 juli 2016

  Vandaag weer een lijstje met films die ik heb gekeken! Ik keek een aantal recente films en begaf me ook in de wereld van documentaires. Dit waren ze: Steve Jobs (2015) Het verhaal van Steve Jobs is voor iedereen wel […]

  Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (7).

  8 juni 2016

  De laatste tijd kijk ik veel films, dus vandaar dat je regelmatig vijf films voorbij ziet komen die ik in de afgelopen tijd gezien heb. Vandaag dus ook weer, want ik keek weer een verscheidenheid aan films. Scream 4 (2011) […]

  Ben is Back

  17 januari 2019

  In de film Ben is Back, geschreven en geregiseerd door Peter Hedges, zien we hoe de drugsverslaafde tiener Ben (Lucas Hedges) tijdens kerst ineens weer op de stoep staat bij zijn familie. Hij beweert dat hij van zijn sponsor de […]

  `