• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • Luisteren: Roxeanne Hazes – In Mijn Bloed

  Als je aan Roxeanne Hazes denkt, dan denk je automatisch aan haar vader. Logisch natuurlijk maar ik ga je meteen vertellen dat je dat na dit album niet meer zult doen. Roxeanne is haar eigen weg ingeslagen en levert het beste Nederlandstalige album af sinds Sarah’s ‘Wat Ik Wil’.

  Eerder dit jaar kregen we de eerste single van het album ‘Ik Was Toch Je Meisje’ te horen en toen bleek al dat mevrouw ging voor een compleet nieuwe, eigen sound. Tweede single ‘In Mijn Bloed’ liet dat nog meer zien. Roxeanne heeft overduidelijk nagedacht over de manier waarop zij zich aan het grote publiek wil presenteren: een goede zangeres die ondanks dat ze in het Nederlands zingt, voor een sound gaat die internationaal gezien past in de hedendaagse popstroming. Het is uiteraard niet de eerste keer dat ze muziek uitbrengt maar dit keer doet ze het zonder haar broertje en thank God for that.

  Nog nooit keek ik zo uit naar een Nederlandstalig album.
  De albumsampler die ter beschikking kwam, liet al horen dat het menens is voor de zangeres. Ondanks dat ze de muzikale genen van haar vader heeft meegekregen, wil ze laten zien wie ze zelf is en wat ze kan. En dat doet ze.
  De eerste twee tracks zijn namelijk een voorproefje voor dat wat komen gaat. Een album met een internationale allure, sterke teksten en een productie tot en met. Juist doordat ze heeft gekozen om in het Nederlands te blijven zingen klinken de nummers fris, daar waar ze als ze Engelstalig waren geweest nog steeds te gek hadden geklonken maar misschien waren ondergesneeuwd tussen de hedendaagse sounds.

  Door een mix van pop/electro en de toch wel enigzins zwoele, rauwe sound van de zangeres word je meegenomen in haar wereld, waarin ze voornamelijk zingt over liefde, maar verwacht geen zoetsappige liedjes. De teksten zijn doordacht, wat onder andere goed te horen is in tracks als ‘Schiet Maar Raak’ en het aanstekelijke en zeker voor de dansvloer gemaakte ‘Elvis & Dolly’. In het nummer ‘Judaskus’ klinkt ze melancholisch en ‘Raidadadai’, een nummer over een fout vriendje, een onderwerp die we in meerdere nummers terughoren (zingend klinkt het een beetje alsof ze Ride or Die zegt), heeft alles in zich om een grote hit te worden.

  Eigenlijk hebben alle nummers die hitpotentie wel en dat is knap gedaan.
  Op ‘Zo Goed’ krijgt ze hulp van Paul Sinha, een jonge Nederlandse zanger die eigenlijk als rapper begon. De stemmen van de twee passen erg goed bij elkaar. Die Paul Sinha, dat is iemand die we ook in de gaten moeten gaan houden. Het enige nummer waar we een beetje de muzikale roots horen die ze van haar vader heeft meegekregen is ‘Terug’, een prachtige ballad die door de manier waarop de zangeres het zingt, net op het randje van het levenslied genre hangt.

  Persoonlijke favoriet? Lastig, want alle tracks zijn afzonderlijk van elkaar goed en vormen samen een goed samenhangend geheel. Toch springt op het moment ‘Verdovend Middel’ er het meest voor mij uit.

  Als je benieuwd bent geworden dan kun je hier luisteren:

  En kopen doe je hier:

  Afbeelding: TopNotch


  4 reacties op “Luisteren: Roxeanne Hazes – In Mijn Bloed

  Reageren:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (12).

  28 oktober 2016

  De laatste tijd heb ik vrij veel films gekeken, vandaar dat er vandaag weer een nieuw deel met bekeken films voor je klaar staat. The Big Short (2015) Deze film keek ik samen met mijn (ex)geliefde en kun je streamen […]

  Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb. (14)

  12 februari 2017

  Dit jaar heb ik besloten om de ‘Movie challenge’ te doen. Dat betekent dat ik mezelf een doel heb gesteld als het gaat om het aantal films die ik dit jaar wil zien. In totaal wil ik aan het einde […]

  Jurrasic World.

  22 juni 2015

  Ik kan het me nog goed herinneren. Als kleine jongen vond ik Dinosaurussen geweldig. Tot het moment dat ik Jurrasic Park keek, toen vond ik het toch wel wat minder. Wat vond ik het eng, dat eerste deel. Zelfs laatst […]

  `