• Derry Girls seizoen 1 (Netflix)  Lees dit artikel
 • Ben is Back  Lees dit artikel
 • Replicas  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2019  Lees dit artikel
 • Movie Challenge 2020  Lees dit artikel
 • De tien mooiste liedjes uit Grey’s Anatomy.

  Al twaalf seizoenen lang volg ik de serie Grey’s Anatomy trouw op de voet.
  Ik kan wel zeggen, dat het mijn lievelingsprogramma is en ik heb nog nooit een aflevering gemist.
  Eerlijk waar, ik heb sommige afleveringen wel drie of vier keer gezien.

  Dat een serie zo lang loopt is natuurlijk best bijzonder maar de perikelen in Seattle Grace hospital blijven toch de kijkers boeien. Inmiddels is dat de naam niet meer van het ziekenhuis overigens maar dat terzijde.
  Wat mij ook naast de verhaallijnen heel erg boeit is de muziek.
  Vanaf aflevering één trakteert deze serie de kijker op fantastische muziek.

  Ik heb dan ook mijn tien favoriete nummers die ik in de serie gehoord heb, voor je op een rij gezet.

  Thirteen Senses – Into The Fire
  Tegen het einde van de allereerste aflevering komt dit mooie nummer van Thirteen Senses tevoorschijn.
  Een band die je misschien helemaal niet kent, want zo bekend zijn ze helemaal niet.
  Toch hebben ze al vier albums uitgebracht. Dit nummer komt van het debuutalbum The Invitation en heb je onder andere ook kunnen hoor in series als Bones, The 4400 & Pretty Little Liars.

  Snow Patrol – Chasing Cars
  Dit is echt uitgegroeid tot één van mijn lievelingsnummers aller tijden.
  Snow Patrol was al een tijdje goed bezig toen dit nummer uitkwam maar toen Chasing Cars gebruikt werd in een hele bepalende scène in de seizoen twee, werd het een megahit.
  Tot op heden ook de grootste hit die de band scoorde.

  Kate Havnevik – New Day
  Wat een ontdekking was Kate Havnevik voor mij zeg. Haar muziek kwam al naar voren in seizoen twee van de serie maar in seizoen drie kregen we nog meer te horen. Ik was direct fan en kocht meteen haar album Melankton.
  Wie deze zangeres is? Ze is Noors en werkte voor dat desbetreffende album met Guy Sigsworth, de man die onder andere verantwoordelijk was voor Madonna’s What It Feels Like For A Girl. De zangeres is nooit echt doorgebroken bij het grote publiek maar dat album is tijdloos dus ik zou zeggen: luister dat.

  Anna Nalick – Breathe (2 AM)
  Nog zo’n zangeres die ik ontdekte door Grey’s Anatomy en die eigenlijk nooit echt een grote hit heeft gescoord.
  Dit nummer kwam voor in aflevering 18 van seizoen twee. Het album waar dit nummer op stond heb ik ook vrij veel gedraaid. Het liedje was overigens ook te horen in de serie Smallville en de film A Lot Like Love. Naast Breathe (2AM) kon je het nummer Wreck Of The Day later in seizoen twee nog voorbij horen komen.

  Sleeping At Last – Bad Blood
  Je kunt wel zeggen dat deze serie echt goed is geweest voor mijn muzikale ontdekkingen, want ook Sleeping At Last ontdekte ik hier. Niet zo gek, want de laatste paar seizoenen wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de muziek van deze band. Ze hebben zelfs speciale covers voor afleveringen opgenomen. Ik ben helemaal weg van de prachtige muziek die de band maakt en dit nummer is toch wel mijn favoriet. Dit nummer was te horen in aflevering 23 van seizoen 11.

  Ingrid Michaelson – Keep Breathing
  Een zangeres die zoveel meer succes verdient naar mijn mening. Dankzij de serie volg ik Ingrid Michaelson al heel wat jaren en ik hoop dat ik haar nog een keer live kan zien, zou wel tof zijn. Ze is al wel in Nederland geweest hoor maar toen kon ik niet. Keep Breathing kon je horen in de laatste aflevering van seizoen drie.

  Andrew Belle feat. Erin McCarley – In My Veins
  Naar mijn mening ook één van de mooiste liedjes ooit gemaakt. Zanger Andrew Belle is ook niet echt bekend bij het grote publiek maar zijn muziek is al in veel series voorbij gekomen, datzelfde is ook het geval bij zangeres Erin McCarley. Dit nummer was te horen in de seizoenfinale van seizoen zes. De spannende aflevering waarin het ziekenhuis in gevaar was vanwege een shooter. Mocht het nummer je toch bekend voorkomen maar niet van deze serie? Dat kan! Dit nummer was onder andere te horen in Pretty Little Liars, The Vampire Diaries en Castle!

  Bon Iver – Re:Stacks
  Ook Bon Iver ontdekte ik via deze serie en dat is nu toch wel echt één van mijn favoriete bands ever.
  Nog steeds niet live gezien overigens. Staat echt nummer één ook op mijn wishlist om live eens mee te maken.
  Dit nummer verscheen in seizoen vijf in de veertiende aflevering. Het was overigens niet het eerste nummer van de band om in de serie te verschijnen. Skinny Love zat al in de eerste aflevering van dat seizoen.

  Greg Laswell – Off I Go
  Ook zo’n fantastische zanger waarvan ik denk dat meer mensen hem zouden moeten kennen. Was getrouwd met zangeres Ingrid Michaelson. Dit nummer kon je horen in de seizoensfinale van seizoen vijf. Ik weet nog goed dat ik bij dit nummer gewoon zat te schreeuwen van ongeloof. Niet door het nummer maar door de scène en de shock. Als ik dit nummer hoor brengt me dat er wel altijd naar terug en ik denk dat het wel heeft gemaakt dat ik deze plaat zo sterk vind. Overigens was van hem nog veel meer muziek in de serie te horen.

  The Cinematic Orchestra – To Build A Home
  De naam van de band zegt al wat voor soort muziek je hier kunt verwachten. Het uitzonderlijke aan dit nummer is dat hier in wel echt wordt gezongen, daar waar hun meeste muziek gewoon instrumentaal is.
  Dit nummer was te horen in de eerste aflevering van seizoen vier en heeft destijds best een indruk op me achter gelaten. Ik vind dit zo’n prachtig liedje, dat ik zelfs overweeg om dit nummer tijdens mijn begrafenis te laten draaien. De zang wordt door zanger Patrick Watson gedaan. Iemand die overigens ook erg mooie nummers maakt en ook al zelf in de serie te horen was met zijn muziek. Hun nummer Arrival Of The Birds zul je vast wel eens gehoord hebben, die werd gebruikt voor commercial van een geurtje van Giorgio Armani.

  Meer liedjes luisteren? Ik heb een playlist waarin je bijna alle nummers uit de serie kunt horen.
  Niet allemaal, maar wel alles wat ik op Spotify kon vinden en dat is nogal wat:


  CommentLuv badge
  Of reageer met je Facebook-profiel Je kunt reageren op elk artikel met je Facebook-profiel. Ongepaste, beledigende en/of discriminerende reacties zullen vanzelfsprekend worden verwijderd en gerapporteerd.

  Deel dit artikel

  Ricardo

  Ik ben de oprichter van de readalong website. Ik schrijf voornamelijk over de dingen die ik leuk vind en waarvan ik hoop dat lezers het ook leuk vinden om te lezen. Wat je nog meer van mij moet weten is dat ik gek op Disney ben, graag naar Maria Mena luister en dat je mij absoluut wakker mag maken voor Sushi. Als je dat laatste doet moet je er wel rekening mee houden dat ik onwijs chagrijnig zal zijn, want slapen dat doe ik denk ik het allerliefst.


  Ricardo heeft 65 artikelen voor Readalong geschreven.

  Alle artikelen van Ricardo

  Meer door Ricardo

  Vijf films die ik de afgelopen tijd bekeken heb (13).

  27 december 2016

  Het is alweer een tijd geleden dat ik je vertelde welke films ik recentelijk heb gekeken. Dit omdat ik een periode had, waar er wel een aantal vrij snel achter elkaar kwamen en ik je niet alleen maar wilde vervelen […]

  Replicas

  20 januari 2019

  Je gezin kwijt raken tijdens een auto ongeluk en vervolgens weer tot leven brengen doormiddel van klonen? Dat is precies wat wetenschapper Will Foster (gespeeld door Keanu Reeves) doet in de film Replicas. Will is een wetenschapper die voor een […]

  Maandelijkse muziek favorieten #3

  1 maart 2017

  Een nieuwe maand betekent dat ik weer eens wat muziek door je strot ga duwen, of je het nu leuk vindt of niet! Zoals je weet ben ik een groot muziekliefhebber en ook al zijn dit niet de artikelen die […]

  `